Loppukesä on parasta kampela-aikaa

Kampelat raamissa
Kampelat raamissaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 03.08.2000 17:01

Elokuussa on aika kantaa pöytään höyryävät savukampelat ja mehukkaasti juustokuorrutetut kampelafileet. Matalaa profiilia pitävän kampelan paras pyyntiaika osuu loppukesään. Kesän ajan syöneet ja pulskistuneet kampelat ovat elokuuhun päästäessä lihaisia ja maukkaita.

Kampelan valkoinen liha on mietoa. Harvinaisemman piikkikampelan liha on hieman kiinteämpää kuin kampelan. Suuresta piikkikampelasta riittää useammallekin ruokailijalle. Kampela puolestaan on mainio annoskala grillissä, savustettuna tai uunissa. Kampeloita myydään kokonaisena, fileinä, savustettuna ja hiillostettuna.

Kokeile: Juustokuorrutettuja kampeloita

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle