Mainos

Lontoon lento peruttiin lentoemäntien juopumusepäilyn vuoksi

British Airways -lentoyhtiön aamulento Helsingistä Lontooseen jouduttiin perumaan, koska yhtiön kahta lentoemäntää epäiltiin juopumuksesta. Matkustajat pääsivät lähtemään Lontooseen iltapäivällä korvaavalla lennolla.

British Airwaysin lento Lontooseen kello 7.30 peruuntui, kun kaksi lentoemäntää jouduttiin poistamaan koneesta. Lentoemäntiä epäiltiin työkyvyttömiksi alkoholinkäytön vuoksi, eikä aamukone päässyt lähtemään vajaan miehistön vuoksi.

Ilmoituksen asiasta teki lentoaseman maahenkilökunta, ei British Airways. Helsinki-Vantaan poliisipartio puhallutti lentoemännät ja heistä otettiin verikokeet. Matkustajille järjestettiin korvaava lento Lontooseen klo 13.00.

-Meille tuli ilmoitus, että on syytä epäillä kahden British Airwaysin lentoemännän lentokuntoa. Partio kävi puhalluttamassa heidät ja kävi ilmi, että lainsäädökset eivät täyty, asian tutkija, ylikonstaapeli Timo Mollberg Helsinki-Vantaan poliisiyksiköstä kertoi.

Mollberg hämmästyi nähdessään lentoemännät työpaikallaan aamukahdeksalta.Tapaus on äärimmäisen harvinainen hänen parikymmentä vuotta kestäneen virkauransa aikana.

-Urani aikana on sattunut pari kolme vastaavaa tapausta, hän laski.

-Meillä Suomessa näitä ei ole juuri tutkintaan tullut. Sen tiedän, että ulkomailla tällaisia ns. käryjä on silloin tällöin, mutta meillä tällainen on hyvinkin harvinainen tapaus.

Mollbergin mukaan molemmat epäillyt ovat kokeneita lentoemäntiä.Tapaus tutkitaan Suomen lakien mukaan. Sen jälkeen mietitään, mikä taho asiaa käsittelee jatkossa. Tutkimusten valmistuttua lentoemännät luovutetaan lentoyhtiön haltuun ja yhtiö tekee, mitä katsoo parhaaksi.

-Käytännössä ilmeisesti heidät lennätetään täältä kotiin, mutta siitä kertoo sitten lentoyhtiö itse.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 09.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.