Lontoolainen elokuvateatteri perui seksuaalirikossyytteistä vapautetun Kevin Spaceyn tähdittämän elokuvan ensi-illan

Kevin Spacey saapui oikeudenkäyntiin Lontoossa
Kevin Spacey saapui oikeudenkäyntiin Lontoossa heinäkuussa 2023.

Näyttelijä Kevin Spacey on ollut viime vuodet otsikoissa seksuaalirikossyytteiden osalta. 

Lontoolaisen Prince Charles Cinema -elokuvateatterin piti järjestää näyttelijä Kevin Spaceyn tähdittämän uuden Control-elokuvan ensi-ilta, mutta nyt se onkin peruuttanut tapahtuman. Rooli elokuvassa on Spaceyn ensimmäinen seksuaalirikossyytteiden jälkeen. Elokuvateatterin hallinto on ”kauhuissaan, kun teatteri mainitaan samassa lauseessa kuin Spaceyn elokuva”.

Daily Mailin mukaan teatteri ei esitä elokuvaa saatuaan tietää, että Spacey on siinä mukana. Häntä ei tosin näy konkreettisesti valkokankaalla, vaan hän tekee elokuvassa ääninäyttelijän roolin. 

Elokuvan ohjaajan Gene Fallaizen mukaan Controlin ensi-ilta on siirretty suurempaan Genesis Cinemaan 14. marraskuuta. 

Heinäkuussa Spacey todettiin syyttömäksi yhdeksään seksuaalirikossyytteeseen oikeudenkäynnissä Lontoossa. Tuomaristo päätyi tuomioonsa noin 12 tunnin harkinnan jälkeen. Yhdessä vaiheessa oikeudenkäyntiä Spacey kohtasi yhteensä 13 syytettä, mutta neljä syytettä siveettömästä pahoinpitelystä poistettiin ”oikeudellisen muotoseikan” vuoksi. 

Spacey on aina kiistänyt syytökset, jotka johtuivat neljän miehen väitteistä. Spaceyta vastaan nostettiin ensimmäisen kerran viisi seksuaalista väkivaltaa koskevaa syytettä toukokuussa 2022, ja syytökset liittyivät väitettyihin tapahtumiin vuosina 2005–2013. Marraskuussa 2022 syyttäjä esitti seitsemän lisäsyytettä, jotka liittyivät useisiin seksuaalisen väkivallan tapauksiin vuosina 2001–2004.

Oikeudenkäynti Isossa-Britanniassa on seurausta lukuisista viime vuosina esitetyistä syytöksistä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väärinkäytöksistä, jotka Spacey on kiistänyt. Näyttelijän syytteet hylättiin aiemmin Massachusettsissa ja Kaliforniassa vuonna 2019 rikos- ja siviilitapauksissa. Massachusettsin tapauksessa väitetty uhri kieltäytyi todistamasta, ja Kalifornian tapauksessa syytteet hylättiin, koska Spaceyta syyttänyt ihminen kuoli luonnollisista syistä.

Lokakuussa 2022 Spacey todettiin syyttömäksi siviilioikeudenkäynnissä, joka liittyi Anthony Rappin häntä vastaan esittämiin syytöksiin seksuaalisesta väärinkäytöksestä. Rapp syytti näyttelijää seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka olisi tapahtunut vuonna 1986, jolloin Rapp oli 14-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat