Näyttelijä Kevin Spacey vapautettiin seksuaalirikossyytteistä

Yhdysvalloissa newyorkilaistuomioistuin on vapauttanut näyttelijä Kevin Spaceyn seksuaalirikossyytteistä.

Kanteessaan näyttelijä Anthony Rapp haki korvauksia henkisestä ahdistuksesta. Rapp on sanonut Spaceyn käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen vuonna 1986, kun Rapp oli vasta 14-vuotias. Spacey olisi itse ollut tapahtumahetkellä 26-vuotias.

Valamiehistön mukaan Rapp ei pystynyt todistamaan, että Spacey olisi koskettanut Rappin seksuaalista tai intiimiä kehon osaa. Valamiehistö päätti, ettei Spacey ole asiassa vastuuvelvollinen.

Spacey oli ensimmäisiä, joita vastaan esitettiin syytöksiä seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä esille nostaneen metoo-liikkeen myötä. Kaksinkertaisen Oscar-voittajan oikeushuolet eivät olekaan rajoittuneet vain Rappin nostamaan kanteeseen.

Vuonna 2019 Spacey vapautettiin seksuaalirikossyytteistä Yhdysvaltain Massachusettsissa. Hän on myös kiistänyt syytökset, joiden mukaan hän olisi hyväksikäyttänyt kolmea miestä Britanniassa.

Spacey katosi ruuduilta syytösten myötä

63-vuotias Spacey on tunnettu muun muassa elokuvista American Beauty ja Usual Suspects sekä televisiosarjasta House of Cards, josta hänen hahmonsa kirjoitettiin ulos seksuaalirikossyytösten tultua julki.

Spaceya ei ole juuri näkynyt rooleissa sen jälkeen, kun Rappin syytökset tulivat julki vuonna 2017. Tuolloin Spacey kertoi ensimmäistä kertaa julkisesti olevansa homoseksuaali. Näyttelijän mukaan hänen syytettiin yrittäneen ohjata huomiota pois syytöksistä.

Spacey nousi todistajanaitioon New Yorkissa, missä hän kuvaili perhetaustaansa ongelmalliseksi. Isästään hän maalasi kuvaa valkoisen ylivallan kannattajan ja uusnatsina, joka vihasi homoseksuaaleja eikä arvostanut poikansa kiinnostusta teatteriin.

Spacey kertoi esittäneensä Rappin syytösten vuoksi julkisen anteeksipyynnön neuvonantajiensa kehottamana mutta sanoi nyt katuvansa tätä.

Lue myös:

    Uusimmat