Mainos

Lönnroth EU:n komission varapääjohtajaksi

Suomalainen virkamies Juhani Lönnroth nimitettiin tänään EU:n komission varapääjohtajaksi. Lönnrothin uusi A1-tason virka on komission työllisyys- ja sosiaaliasioiden pääosastolla. Nimitys vahvistettiin tänään komission kokouksessa.

Työllisyyskomissaari Anna Diamantopoulou sanoi lausunnossaan, että Lönnrothin tausta sopii "täydellisesti" tulevaan tehtävään. Lönnroth, 55, tuli komission palvelukseen vuonna 1995. Hän on aiemmin työskennellyt kansainvälisen työjärjestön ILO:n palveluksessa, OECD:ssä ja työministeriössä.

Lönnroth on tähän asti ollut osastopäällikkönä työllisyys- ja sosiaaliasioiden pääosastolla. Hän tavoitteli kesällä osaston pääjohtajuutta, mutta tehtävään nimitettiin ranskalainen Odile Quintin. Entinen pääjohtaja oli ruotsalainen Allan Larsson.

Suomella ja Ruotsilla ei ole ollut pääjohtajan paikkoja komissiossa sen jälkeen, kun Larsson erosi ja Jorma Routti jätti tutkimusosaston päällikön paikan. Virkamieslähteiden mukaan Lönnrothin uusi nimitys ei poista Suomen tavoitetta saada pääjohtajan paikka.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.