Liukkonen yllätyspronssistaan: On tämä hieno fiilis

Moni saattoi odottaa Berliinin EM-uinneista suomalaismitalia, muttei Ari-Pekka Liukkoselta. Mitali antoi odottaa päätöspäivään ja vapaauinnin pikamatkalle.

Liukkonen, 25, pisteli 50-metrisen ensimmäisenä suomalaisena alle 22 sekunnin ja pääsi pokkaamaan EM-pronssia. Ensimmäinen henkilökohtainen arvokilpailumitali maittoi.

- Sen verran lähellä olin silloin kaksi vuotta sitten (neljäs). Monissa muissakin kilpailuissa on tuntunut kunto sellaiselta, että mitali olisi aikaisemminkin ollut mahdollista ottaa, Liukkonen kertoi puhelimitse.

Havaittavissa oli helpotusta. Liukkonen on kiertänyt arvokilpailuja pitkään.

- Tänne asti se odotutti. On tämä hieno fiilis. Onnistuminen on ehkä kuitenkin päällimmäisenä. Nyt olen päässyt sille tasolle, että pystyn nousemaan palkintopallille arvokilpailuissakin, hän iloitsi.

Mitalimies koki saaneensa valmistautua rauhassa, kun valtaosan huomiosta veti viime kesän MM-pronssimitalisti Matti Mattsson.

- Ei varmaan suuremmalla yleisöllä ollut suurempia odotuksia, Liukkonen tuumi.

Neljäs jäi sadasosan

Liukkonen uurasti EM-viikon mittaan yhdeksän kilpailulähtöä. Sivulajit kertoivat kunnon olevan kohdillaan. Sunnuntain huipennuksen mittaan Liukkonen tunsi, että oli pystynyt parantamaan jatkuvasti.

- Kyllä tämä tiivis ohjelma on todettu minulle hyväksi tavaksi jo kaksi ja neljäkin vuotta sitten. Erittäin toimiva konsepti.

Lepoa Liukkonen ei heti saa. Hän jatkaa jo alkuviikosta Qatariin maailmancupiin ja yrittää siellä alittaa joulukuussa järjestettävien lyhyen radan MM-kilpailujen aikarajoja.

Parannettavaakin jäi. Liukkonen vertaili pronssiuintia edellispäivän välieräkyytiin ja löysi eroavaisuuksia. Välierissä syntyi edellinen SE 22,10.

- Ei ehkä ihan yhtä hyvä. Siihen suuntaan, mutta viimeiset viisitoista metriä eivät olleet aivan samaa luokkaa. Lähellä kyllä, Liukkonen pui.

Liukkosen edelle ennättivät melko ylivoimaisen voiton vienyt ranskalainen Florent Manaudou ja puolalainen Konrad Czerniak.

Neljänneksi päätyneen britti Benjamin Proudin Liukkonen päihitti yhdellä sadasosasekunnilla.

Lue myös:

    Uusimmat