Mainos

Lipposen hallitus nauttii suosiota

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) kakkoshallitus nauttii suurta suosiota, selviää sanomalehti Kalevassa tänään julkaisusta mielipidekyselystä. Kalevan Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan peräti 40 prosenttia kansalaisista on tyytyväisiä hallitukseen. Tyytymättömiä on vain neljännes, 24 prosenttia.

Kyselyn tuloksen mukaan Lipposen toiseen hallitukseen ollaan alkuvaiheessa siten tyytyväisempiä kuin edelliseen hallitukseen kertaakaan. Lipposen ykkösen aloittaessa vuonna 1995 vain 28 prosenttia kansalaisista oli tyytyväisiä hallituskokoonpanoon. Erityisen tyytyväisiä nykyiseen hallitukseen ja asemaansa siinä ovat kokoomuslaiset.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) itse on gallupin mukaan kohentanut suosiotaan kansalaisten keskuudessa puolessa vuodessa kymmenellä prosenttiyksiköllä. Lipposeen on kyselyn mukaan tyytyväisiä 34 prosenttia väestöstä, kun vielä puoli vuotta sitten kansalaisista vain neljännes, 24 prosenttia kertoi olevansa tyytyväisiä hänen toimintaansa. Lipposeen tyytymättömiä on kuitenkin lähes saman verran kuin tyytyväisiäkin, eli 35 prosenttia.

Kalevan Suomen Gallupilla teettämä mielipidekysely tehtiin 27.-29. huhtikuuta, ja siihen haastateltiin puhelimitse yli 900 täysi-ikäistä suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaan tai toiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.