Lipponen Ylellä: Hallituksen olisi pitänyt keskustella aktiivisemmin elpymispaketista, perussuomalaisille yksi kysymys: "Onko noussut hattuun"

17:30
Entinen pääministeri Paavo Lipponen antoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmalle 80-vuotishaastattelun huhtikuussa.

Entinen pitkäaikainen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) katsoo, että hallituksen olisi pitänyt eduskunnassa osallistua aktiivisemmin keskusteluun EU:n elpymispaketista ja jaksaa perustella ratkaisujaan. Eduskunnassa ei ollut kyse oikeasta debatista, jossa on eri mielipiteitä ja keskustellaan kunnolla, Lipponen moitti Ylen Ykkösaamussa.

Keskustelu EU:n elpymispaketista päättyi eduskunnassa lauantaina aamuyöllä. Keskustelumaratonia pyörittivät lähinnä perussuomalaiset.

–  Yksi ryhmä esiintyy niin kuin se haluaisi kouluttaa koko eduskunnan suurta enemmistöä. Silloin pitää kysyä, että onko noussut hattuun, Lipponen kuvasi.

Lipposen mukaan eduskunnan puhemiesten tehtävä on vaikeutunut nykyisessä toimintakulttuurissa. Vastuu tilanteessa on niin puhemiehillä, kansanedustajilla kuin eduskuntaryhmilläkin.

–  Silloin juuri pitäisi ryhmien tulla apuun. Eihän siitä tule mitään, jos yksi ryhmä käyttää aivan normaalitilanteessakin puheenvuoron toisensa jälkeen. Siellä pitää edistää kunnollista, todellista debattia.

Hän pitää Suomen neuvottelutulosta EU:n elpymispaketista erinomaisena. Kiitosta saa ennen kaikkea samaan pakettiin kuulunut neuvottelutulos seitsenvuotisesta EU-budjetista.

–  Nyt on kysymys siitä, että Suomen maaseutu odottaa, että ne varat vapautettaisiin, jotka Suomi sai ylimääräisenä maatalouteen rakennerahastoihin.

Neuvotteluissa rahoituskehyksestä Suomi sai 500 miljoonan erillisrahoituksen, joka pitää sisällään rahaa muun muassa Itä- ja Pohjois-Suomen harvaan asutuille alueille ja maaseudun kehittämiseen.

Katso myös: Perussuomalaisten Tynkkynen piti yli kahdeksan tunnin ennätyspuheenvuoron elpymispakettikäsittelyssä – poisti kasvomaskinsa kesken puheenvuoron

 

1:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja