Mainos

Linnainmaa: Tielaitoksen muutoksen lykkäys uhkaa työpaikkoja

Jollei Tielaitosta saada muutettua virastosta liikelaitokseksi ovat sen työpaikat vaarassa, sanoi liikenneministeri Tuula Linnainmaa (kok), Uudenmaan Kokoomuksen kokouksessa Lohjalla.
-Hallituksen viime helmikuussa tekemän päätöksen mukaan Tielaitoksen budjettikehystä supistetaan vuonna 1998 ensin 100 miljoonaa ja vuonna 1999 vielä 200 miljoonaa markkaa. Tienpidon määrärahat ovat lisäksi pudonneet viidessä vuodessa noin neljänneksen eli 1,5 miljardia markkaa, Linnainmaa sanoi.

Uudet leikkaukset ilman liikelaitosuudistusta johtavat Linnainmaan mukaan väistämättä vakituisen henkilöstön irtisanomisiin. Liikelaitoksena Tielaitos voisi toteuttaa säästöt tehostamalla toimintaansa, tinkimättä tienpidosta ja irtisanomatta henkilökuntaansa, Linnainmaa sanoi.

Tielaitoksen organisaatiota oli määrä muuttaa vuoden 1998 alusta, jolloin se olisi jaettu liikelaitoksena toimivaan Suomen Tielaitokseen ja virastomuotoiseen Tiehallintoon. Hallitus päätti kuitenkin olla sisällyttämättä uudistusta ensi vuoden budjettiin, mutta Linnainmaa aikoo ottaa asian esille uudestaan ensi vuoden alussa.
-Ei tienpito mikään markkinoiden kummajainen ole, vaan ala kyllä noudattaa yleisiä lainalaisuuksia, siten että kilpailutettu tuotanto on edullisempaa ja liikelaitosmainen tulosvastuutoiminta tehokkaampaa. Hyödyt koituvat kuluttajien eduksi niin kuin telepuolenkin kilpailuhyödyt, Linnainmaa vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.