Lindan äiti kaipaa tyttärentytärtään päivittäin

Linda Lampeniuksen äiti Ulla Eklund on saanut nauttia isoäidin roolista viitisen kuukautta. Eklundin äänen täyttää ilo ja onni, kun hän puhuu tyttärentyttärestään.

− On hän ihana mummon silmissä! Puhuu puhelimessakin omaa kieltään, kuuntelee minua ja vastaa sitten, Eklund kertoo.

Yksi asia häntä kuitenkin isoäitiydessä harmittaa. Eklund ei nimittäin näe lapsenlastaan niin usein kuin halusi. Lampenius asuu perheineen Tukholmassa, eivätkä Eklund ja hänen miehensä Börje Lampenius pääse Ruotsiin kovin usein.

− Kyllä meidän tekisi mieli päästä useammin vierailuille. Börje vaan pelkää, ettei hän jaksa kunnolla matkustaa, kun käveleminen on hänelle niin raskasta, Eklund harmittelee.

Hän pitää tyttäreensä yhteyttä puhelimitse miltei päivittäin. Välillä Eklundia jopa pelottaa, että hän soittelee liian usein Lindalle.

− Melkein päivittäin puhumme puhelimessa - jos Linda vaan vastaa. Ehkä minä soitan liiankin usein!

− Vaikka meillä ei olisikaan kauhean tärkeitä asioita, haluan kuulla Lindan ääneen. Hänen äänestään aina kuulenkin, onko kaikki hyvin, Eklund kertoo.

Isoäidiksi tuleminen oli Eklundille pieni yllätys. Hän oli ehtinyt Börje-miehensä kanssa jo ajatella, ettei Linda välttämättä koskaan saa lasta.

− Linda täyttää - vaikka näyttääkin nuorelta - jo 40 vuotta. Ajattelimme, ettei lapsenlasta ehkä tulekaan. Mutta ehkä Linda vain odotti, että hän löytää hyvän isän lapselleen. Jotenkin äkkiä se lapsi sitten tulikin, Eklund miettii ja kehuu samaan syssyyn Lindan miehen Martin Cullbergin maasta taivaisiin.

Isoäidin mielestä tyttärentytär vaikuttaa tällä hetkellä tulevan enemmän isäänsä kuin äitiinsä.

− Sama juttu oli Lindankin kanssa. Kun hän syntyi, en ollut uskoa, että hän on minun lapseni. Hänellä oli punainen pystytukka ja kätilökin sanoi, ettei uskoisi minun lapsekseni, Eklund nauraa.

Sitten hän muistelee, miltä tuntui saada tyttärentytär syliin ensimmäisen kerran.

− Se oli ihan erilaista kuin oman lapsen syliin saaminen. Silloin tunsi sen vastuun omasta lapsestaan, nyt sai nauttia vaan siitä ihanuudesta, Eklund sanoo rakkautta äänessään.

Lue myös:

    Uusimmat