Mainos

Linda Expressin ongelmat tutkitaan

Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivä kantosiipialus Linda Express on päätetty tutkia perusteellisesti, ja sen vuorot on poistettu aikatauluista toistaiseksi.

Linda Linen hallituksen uheenjohtaja Anders Gross uskoo, että aluksen teknisten ongelmien selvittäminen vie viikkoja. Valmistajan telakalta Pietarin Almazista on kutsuttu asiantuntijoita tutkimaan alusta ja selvittämään, mistä sen lukuisat ongelmat oikein johtuvat. Muitakin asiantuntijoita on pyydetty alusta tutkimaan.

Kantosiipialus asetetaan uudelleen liikenteeseen vasta, kun voidaan olla varmoja sen liikennöinnin sujumisesta, Gross kertoi tänään puhelimitse Tallinnasta. Hän sanoi aikovansa keskustella telakan edustajien kanssa siitä, miten näin on yleensä voinut käydä, sillä Linda Express on aivan uusi alus.

- Aluksella on ollut jatkuvasti ongelmia vakausjärjestelmän säätöjen kanssa, sähköongelmia ja muita eli niitä on ollut niin paljon, Gross luetteli. Hän mainitsi myös aluksella olleet vuodot, joiden takia vuoroja on jouduttu peruuttamaan.

Gross totesi, että Linda Expressin tapaus on ollut "kaiken kaikkiaan erittäin ikävä asia" ja vaikuttanut yrityksen maineeseen ja koko toimintaan.

- Alus otetaan takaisin liikenteeseen vasta pitkien koekäyttöjen jälkeen, kun ollaan varmoja, että se todella toimii, Gross vakuutti.

Osa Linda Expressin vuoroista korvataan yrityksen muilla laivoilla, mutta kaikkia ei pystytä järjestämään. Aluksen poissa ollessa yritys ajaa 16 vuoroa päivässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.