Kohuliikemies Jussi Uotin juhlat kärjistyivät pahoinpitelyiksi – ajoi lopulta poikansa päälle autolla

Uoti vaati hovioikeudelta ehdollisen vankeusrangaistuksensa alentamista, mutta oikeus ei tähän suostunut.

Taloussotkuista tunnetun liikemies Jussi Uotin käräjätuomio pahoinpitelystä jäi ennalleen Turun hovioikeudessa torstaina. Sen sijaan tuomion vaaran aiheuttamisesta hovioikeus hylkäsi osittain. 

Eri osapuolten välisiin pahoinpitelyihin johtanut välikohtaus tapahtui yrityksen henkilöstöjuhlien yhteydessä 12. lokakuuta 2019 Salossa. Uoti on kertonut toimineensa juhlien isäntänä. Tapahtumat olivat edenneet lähistöllä sijainneen Uotin tilan pihamaalle. 

Uoti ajoi autollaan päin tuolloin 27-vuotiasta poikaansa. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 6. huhtikuuta 2023 antaman tuomion mukaan auton nopeus oli tilanteeseen nähden "varsin suuri". Uoti osui autollaan poikaansa siinä vaiheessa, kun tämä oli auton keulan ja kivirakennuksen seinän välissä. Poika jäi auton ja seinän väliin puristuksiin. 

Kahden silminnäkijän mukaan poika ajautui lopulta osittain auton alle. Todisteina käräjäoikeudella oli valokuvia särkyneistä puutarhakalusteista ja saranoiltaan vääntyneestä rakennuksen ulko-ovesta. Uoti oli kolhinut samalla taksia. 

Teko oli "pelottelun luonteista"

Jussi Uotin mukaan hänen tekonsa oli ollut lähinnä "pelottelun luonteista ja sillä oli haluttu henkisesti estää ja hillitä aggressiivisesti käyttäytynyttä poikaa".

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Jussi Uotin 6. huhtikuuta 2023 yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, minkä hovioikeus siis piti ennallaan. 

Uoti vaati hovioikeudelta rangaistuksensa lieventämistä sakoksi tai vähintäänkin vankeusrangaistuksensa alentamista. Hovioikeuden mukaan rangaistuksen lieventämiselle tai alentamiselle ei kuitenkaan ollut aihetta.

 

Lue myös:

    Uusimmat