Liian hyvää ollakseen totta? Huoltoasemaketjulta uskomaton lahja "uskollisille asiakkaille" – lupaa puolen vuoden bensat ilmaiseksi

Ei, ilmaista polttoainetta ei ole olemassa, vaan Shellin nimissä leviää jälleen uskottavalta näyttävä huijauskirje. Mikäli huijaukseen haksahtaa, päätyy maksamaan kymmeniä euroja kuukaudessa hämäräperäiselle firmalle – eikä niistä maksuttomista polttoaineista kannata tosiaan edes haaveilla.

Pääkuvan video: Tältä näyttävät uudet polttoainemerkinnät

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut lukija kertoo vastaanottaneensa oudosta osoitteesta tulleen erikoisen sähköpostin, ja epäilleensä heti huijausta.

Hyvällä suomen kielellä kirjoitettu sähköposti ei kuitenkaan saa kaikkien hälytyskelloja soimaan. Vastaava huijaus oli liikkeellä viime vuonna, ja tuolloin huoltoasemaketju kertoi, että jotkin asiakkaat olivat oikeasti tulleet hakemaan heiltä ilmaiseksi luulemaansa polttoainetta. 

Sähköpostissa kerrotaan, että 110 vuotta täyttävä Shell haluaa juhlistaa merkkipäiväänsä kiittämällä uskollisia asiakkaitaan. Viestin vastaanottajalle selitellään, että hänen ostoksensa Shell-huoltoasemalla on valittu voittajaksi, ja palkinnoksi luovutettaisiin polttoainekortti, jolla voi tankata maksutta puolen vuoden ajan.

Samoja selityksiä tarjoiltiin myös edellisellä kerralla.

– Kyllä, luit oikein! Sinun ei tarvitse murehtia polttoaineen hinnasta seuraavan puolen vuoden aikana, huijausviestissä hehkutetaan.

Viestissä ei varsinaisesti kehoteta klikkaamaan siinä olevaa anonyymiä linkkiä, mutta varmasti moni niin tekee luullen saavansa polttoainekorttinsa linkin takaa. Linkki johtaa Shellin väreihin puetulle sivustolle, jossa kysellään ensin mukatärkeitä kysymyksiä autoiluun liittyen ja sitten pyydetään täyttämään yhteystiedot. 

Huijauksen taustalta paljastuu ei-mitään tekevä "palvelu", joka maksaa yhteystietonsa antavalle 44,50 euroa kuukaudessa. Mitään lahjakorttia ei ole olemassakaan.

Mikäli sait huijaukselta vaikuttavan sähköpostin, on suositeltavaa olla avaamatta siinä olevia linkkejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja