Mainos

Liian hyvä ollakseen totta? Facebook-arvontoihin huijattu jo tuhansia suomalaisia

Facebookin Sauna ja Mökki -sivusto houkuttelee osallistumaan arvontoihin tykkäämällä ja jakamalla – ja klikkaamalla haitalliselle sivustolle vievää linkkiä.

Facebookissa kiertää jatkuvasti arvontoja ja kilpailuja, joissa kukaan ei kuitenkaan koskaan voita mitään. Tällä kertaa parin päivän sisällä Sauna ja Mökki -sivusto on kerännyt jo lähes 5 000 tykkääjää ja sen arvontoihin ovat haksahtaneet sadat suomalaiset.

Sivusto arpoi esimerkiksi eilen Niken lenkkarit sadalle ensimmäiselle kuvan jakaneelle. Päivityksessä kehotetaan osallistumaan arvontaan tykkäämällä ja jakamalla päivityksen sekä klikkaamalla päivitykseen upotettua linkkiä.

Linkkiä klikkaamalla päätyy sivustolle, josta laitteelle asennettu virustorjuntaohjelma osaa varoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kalastellaan tietoja ja viritetään tilausansoja

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Jussi Eronen arvioi taannoin MTV Digille, että yleensä Facebookin huijausarvontojen taustalla motivoi raha.

Erosen mukaan huijausarvonnoilla saatetaan ensin tarkoituksella kasvattaa sivuston uskottavuutta tykkäyksillä ja jaoilla, jotta päivitykset nousevat Facebookissa useampien käyttäjien seinille.

Kun uskottavuus on saavutettu jonkinlaiselle tasolle, saatetaan arvontapäivitykseen lisätä ulkopuolisille sivustoille vieviä linkkejä. Tällöin Facebook-arvonta muuttuukin perinteiseksi huijaukseksi, jossa kerätään henkilö- ja maksuvälinetietoja tai viritetään tilausansoja.

Facebookin huijausarvontoihin osallistuminen voi myös myöhemmin vaatia kolmannen osapuolen maksullisiin palveluihin rekisteröitymistä, jotta arvonnassa olisi todella mukana.

 

Lähde: Facebook

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.