Lihotko muita helpommin ja oletko aina nälkäinen? Tässä saattaa olla syy!

Tuntuuko sinusta siltä, että olet aina nälkäinen? Entä toimiiko aineenvaihduntasi hitaasti? Tuoreen tutkimuksen mukaan syy saattaa olla KSR2-nälkägeenistä.

Cambridgen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on saatettu löytää uusi syy jatkuvaan nälän tunteeseen ja hitaaseen aineenvaihduntaan liittyen. Tutkimukseen osallistui yli 2 101 liikalihavaa henkilöä. tutkijat huomasivat, että ne joilla oli KSR2-nimellä kutsuttu geeni, olivat nälkäisempiä ja polttivat vähemmän kaloreita kuin muut tutkimukseen osallistuneet henkilöt.

– Jotkut ihmiset lihovat herkemmin kuin toiset. Vaihtelut johtuvat geeneistä, Cambridgen yliopiston lääkäri Sadaf Farooqi paljastaa.

Geeneistä johtuvaan lihomiseen on olemassa yksi syy ylitse muiden: hidas aineenvaihdunta.

– Uuden nälkägeenin löytäminen osoittaa, että geenit voivat vaikuttaa lihomiseen hidastamalla aineenvaihduntaa, Farooqi kertoi Daily Mail -lehdessä.

Cell lehdessä julkistetussa artikkelissa Farooqi kertoo, että kyseisen löydön avulla on mahdollista saada lisätietoa muun muassa lasten liikalihavuuteen liittyen. Mahdollisesti jopa valmistaa uusia lääkkeitä tyypin 2 diabetekseen, joka on yleistä liikalihavien kesken.

– Tutkimustulos paljastaa, että geeneillä on suuri vaikutus ihmisen painoon ja mahdollisesti löydämme uusia keinoja auttaa ylipainoisia ihmisiä ja diabeetikkoja, lääkäri kuvailee.

KSR2 ei kuitenkaan ole ainoa nälkää aiheuttava geeni, sillä muutama vuosi sitten löydettiin FTO-geeni, joka estää ihmistä tuntemaan oloaan täydeksi. Kyseisen geenin omaavat syövät keskimäärin noin 200 ylimääräistä kilokaloria.

Laihduttaminen saattaa tuntua toivottomalta, mutta se ei kuitenkaan ole koskaan mahdotonta. Osa ihmisistä vain tarvitsee hieman enemmän työtä kuin toiset.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja