Mainos

Lihaville poliiseille palkanalennuksia

Britannian poliisikunta joutuu vast'edes todistamaan kuntonsa vuosittain. Kuntotesteihin päädyttiin sen jälkeen, kun tutkimus paljasti, että 53 prosenttia poliiseista on ylipainoisia ja yksi prosentti hengenvaarallisen lihavia.

Brittihallituksen teettämä raportti ehdottaa, että jos kuntotestissä reputtaa kolme kertaa, poliisia on rangaistava. Palkka voisi laskea jopa kahdeksan prosenttia, 3 000 puntaa vuodessa.

Raportin suositukset julkistettiin samaan aikaan, kun Britanniassa pyritään leikkaamaan poliisitoimen menoja 20 prosenttia. Supistusten vuoksi poliiseja voidaan irtisanoa, leikata lähtöpalkkoja, nostaa eläkeikää ja vaatia poliiseilta parempaa ammattitaitoa.

Menoleikkaukset ja laihdutusvaatimukset saavat kannatusta etenkin poliisipäällystöltä. Sen sijaan kenttätasolla suunitelmat eivät aiheuta riemua.

"Poliisit ovat saaneet tarpeekseen jatkuvasta epävarmuudesta ja nykyhallituksen tarkoituksellisista ja jatkuvista hyökkäyksistä. Poliisit eivät kestä enempää, liika on liikaa", sanoo Englannin ja Walesin poliisien liiton puheenjohtaja Paul McKeever.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.