Lihava koira kärsi vakavista terveysongelmista – omistajan kuolema saattoi pelastaa sen hengen

Ylipainoinen, sairas ja omistajansa kuolemaa sureva Vincent-koira luovutettiin läänin eläinsuojaan, eivätkä tulevaisuudenennusteet näyttäneet hyviltä.

Uutismedia CNN kertoo, että Vincent painoi yli 17 kiloa, joka on tuplaten normaalin 7-vuotiaan mäyräkoiran paino. Sillä oli korkea kolesteroli ja sen selkä oli notkolla ylimääräisen painon takia, joka altisti sen hermovaurioille. Mary Tipton, K-9 Angels Rescuen sisäänottokoordinaattori ja Harris County Animal Shelter hallituksen jäsen, sattui olemaan eläinsuojassa tapaamisessa, kun Vincent tuotiin sisään.

– Vincent oli valtava, Tipton sanoi CNN:lle.

Hän otti koirasta kuvan ja latasi sen Facebookiin löytääkseen sille sijaiskodin. Vartin kuluessa mäyräkoiria pelastanut Melissa Anderson oli ilmoittautunut vapaaehtoiseksi ottamaan Vincentin luokseen.

Hitaasti kohti terveempää elämää

Vincentin tapaus on äärimmäinen, mutta ylipaino vaikuttaa moniin lemmikkeihin. Vuonna 2014 National Pet Obesity Awarness Surveys arvioi, että 52,7 prosenttia yhdysvaltalaiskoirista oli joko ylipainoisia tai liikalihavia.

Nyt Anderson kuljettaa Vincentiä hitaasti kohti terveempää elämää. Ensimmäinen viikko ei ollut helppo koiralle tai sijaiskodille. Kun Anderson lähti eläinlääkäristä niin ison koiran kanssa, hän kertoi vastaantulijan arvostelleen koiran painoa.

– Hän sanoi minulle, että ‘tuo on pahoinpitelyä’ ja käyttäytyi kuin hänen olisi pitänyt muuttaa kulkureittiään kiertääkseen Vincentin, Anderson kertoi CNN:n haastattelussa.

– Jotkut eivät vain toisten tarinoita. He tekevät johtopäätöksiä vain ulkonäön perusteella.

Mäyräkoiran elämäntaparemontti

Kun Anderson vei koiran kotiin, Vincent sairastui, oksenteli ja ripuloi, kun Anderson antoi sille terveellistä koiraruoka. Hän ymmärsi, että koira oli allapäin.

– En tiedä, mitä edellinen omistaja syötti sille, mutta epäilen sen olleen pelkkää pikaruokaa. Se kirjaimellisesti poisti myrkkyjä elimistöstään ensimmäisen viikon, Anderson sanoi.

Anderson kertoo, että hänen mentyään eräänä päivänä kahvilaketju Starbucksin autokaistalle, Vincent innostui kovasti tilauspuhelimen äänestä.


– Se hyppäsi syliini ja työnsi nenänsä ulos ikkunasta haistellakseen.

Mutta vain kahden viikon jälkeen Anderson sanoo, että Vincent on matkalla kohti terveempiä elämäntapoja. Vincent syö erityistä koiranruokaa ja Anderson tarjoaa sille vihreitä papuja tai porkkanoita makupaloiksi, mutta Vincent ei ole vielä innostunut niistä.

Vesiliikuntaa monta kertaa viikossa

Vincent on lisäksi ankaralla kuntokuurilla, jossa se osallistuu vesiliikuntaan viisi kertaa viikossa sekä leikkii Andersonin muiden koirien kanssa. Vesiliikunta auttaa ottamaan painoa pois Vincentin rasittuneilta niveliltä. Lisäksi Texasin kuumassa ilmastossa vesiliikunta tarjoaa mukavan viilennyksen niin Vincentille kuin Andersonillekin.

Aluksi Vincent vain kellui pelastusliivinsä varassa, mutta sen kestävyys kasvaa. Se voi nyt kahlata altaassa 15–20 minuuttia, viitenä päivänä viikossa. Aiemmin se pystyi vain vaappumaan pitkin pihaa muiden koirien kanssa. Nyt se pystyy jopa hölkkäämään.

– Se on nyt paljon iloisempi kuin aiemmin, Anderson sanoo.

Hänen mukaansa Vincent pitää yllä positiivista asennetta ja tuntuu ymmärtävän, että sitä yritetään auttaa.

Pullukka-Vincentin uusi elämä

K-9 Angels Rescue toivoo, että Vincent saadaan terveeseen painoon, jotta se voitaisiin adoptoida, mutta he eivät myöskään vastusta adoptiota sen nykyisessä tilassa.

– Käsittelemme adoptiot tapauskohtaisesti. Jos löytyisi täydellinen koti, joka haluaisi ottaa vastuulleen sen painonpudotusurakan, voisimme harkita asiaa, Mary Tipton sanoi.

– Meillä ei ole mikään kiire päästä siitä eroon, mutta suojassa on muita koiria, jotka ovat valmiita adoptoitaviksi.

Nyt pullukka-Vincent on matkalla hoikka-Vincentiksi. Se on laihtunut kahdessa viikossa yli 17-kiloisesta alle 16 kiloon. Painonpudotus on hidas prosessi, mutta K-9 Angels Rescuen avulla se on matkalla uuteen elämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja