Li Andersson ehdottaa: Valtion pitäisi maksaa polttomoottoriautojen muuttamisen biokaasulla käyviksi vuoden ajan

Li Andersson jatkaa vasemmistoliiton johdossa – puheenjohtaja MTV Uutisten haastattelussa Kuopion puoluekokouksessa 4:26
Li Andersson valittin vasemmistoliiton puheenjohtajaksi.

Valtion pitäisi maksaa autojen bioetanoli- ja biokaasukonvertoinnin lähes kokonaan kaikille halukkaille yhden vuoden ajan, ehdottaa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson

Anderssonin mukaan tämä on tarpeen, jotta liikenteen päästöt vähenevät mahdollisimman nopeasti.

– Jos haluamme, että autoa tarvitsevat ihmiset vaihtavat vähäpäästöisiin ajoneuvoihin, on se tehtävä kohtuuhintaiseksi myös heille, joilla ei ole varaa uuteen sähköautoon. Esimerkiksi bioetanoli- ja biokaasukonvertoinnin tukeminen on järkevä ja kustannustehokas tapa tukea pienituloisia ilmastotyössä, Andersson sanoi vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopiossa pitämässä puheessaan.

Biokaasu konvertointi maksaa tänä päivänä 2000-4000 euroa ja bioetanolikonvertointi 300 euroa, jonka päälle tulee työkulut. 

Valtion pitää panostaa tankkausinfran rakentamiseen koko maahan, minkä lisäksi konvertointitukea pitää lisätä. Hallitus on budjetoinnut konvertointitukeen kuusi miljoonaa euroa vuosittain. Tästä summasta on haettu vain 15 prosenttia tällä hetkellä. 

Lue myös:

    Uusimmat