Lewis Hamilton putoaakin vain kaksi lähtöruutua – syynä erikoinen järjestely

Mercedeksen Lewis Hamilton sai Itävallan F1-aika-ajoissa kolmen lähtöruudun rangaistuksen Kimi Räikkösen estämisestä, mutta hän putoaa todellisuudessa vain kaksi sijaa alaspäin. Syynä tähän on F1-sarjan erikoinen lähtöruuturangaistusten järjestely.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton sijoittui aika-ajoissa alun perin toiseksi, mutta sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Kärjen osalta palettia sekoittaa myös viidenneksi ajaneen Haasin Kevin Magnussenin viiden lähtöruudun rangaistus.

Rangaistukset pannaan lähtöruudukossa käytäntöön siinä järjestyksessä, jossa ne on annettu. Magnussen siirretään näin viidennestä ruudusta kymmenteen ruutuun ja viides ruutu jää ikään kuin tyhjäksi. Muita kuskeja kärkikymmenikön sijoilla ei vielä tässä vaiheessa liikuteta ylöspäin, ennen kuin Hamiltonin rangaistus otetaan huomioon. Hamilton putoaa neljänneksi alkujaan sijoittuneen Valtteri Bottaksen taakse.

Nyt aletaan liikuttaa koko pakkaa. Bottas nousee pykälällä kolmanneksi ja Hamilton lähtee hänen perässään neljäntenä.

Kuudenneksi alun perin ajanut McLarenin Lando Norris puolestaan kapuaa viidenteen ruutuun. Häneen vaikuttaa vain Magnussenin lähtöruuturangaistus.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen nousee pykälällä kuudenteen ruutuun.

– Kolmen lähtöruudun rangaistuksen saamisen jälkeen Hamilton putoaa toiselta sijalta neljänteen lähtöruutuun. Kuulostaa loogiselta! Auto, Motor und Sportin Tobi Grüner osuvasti twiittasi.

Lue myös:

    Uusimmat