Lewis Hamilton myöntää: F1:n kärkitaistossa on poikkeuksellinen tilanne – "He ovat liian nopeita"

Nappaako Red Bullin Max Verstappen uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden tällä kaudella? Tuo kysymys on nyt isosti tapetilla. Verstappen kasvatti MM-johtonsa jo 12 pisteeseen, kun hän voitti sunnuntain Ranskan GP:n. Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin mukaan Verstappen on tällä hetkellä yksinkertaisesti ”liian nopea”.

Red Bull on ollut viime viikkojen aikana F1:n ykköstalli. Se on voittanut nyt kolme kisaa putkeen.

Verstappen oli ykkönen Monacossa, kun taas Sergio Perez voitti Azerbaidzhanin GP:n. Putki täydentyi sunnuntaina, kun Verstappen nousi hyökkäävällä taktiikalla Ranskan GP:n voittajaksi.

Kisan jälkeen Hamilton tarttui avoimesti kiinni ison kuvan tilanteeseen.

– He ovat nyt liian nopeita, Hamilton myönsi, viitaten Red Bulliin ja erityisesti Verstappeniin.

F1:n kärkitaiston tilanne on nyt poikkeuksellinen. Mercedes kun on hallinnut autourheilun kuninkuusluokkaan useiden vuosien ajan. Nyt vaakakuppi on keikkumassa.

– He ottivat ison kehitysaskeleen tämän viikonlopun aikana. Hävisimme pelkästään suorilla kolme ja puoli kymmenystä, Hamilton jatkoi Red Bullista.

Suorituskykyero sai Hamiltonin mietteliääksi.

– Meidän täytyy selvittää, että tuleeko tuo ero pelkästään takasiipiratkaisuista vai moottorista. Joka tapauksessa selvää on se, että meidän täytyy parantaa.

Suoranopeus on avainasemassa seuraavien kahden viikonlopun aikana, kun F1-karavaani matkaa Itävaltaan Red Bull Ringin radalle.

Lue myös:

    Uusimmat