F1-kulisseissa kuohuu – lähde: Red Bull syyttää Mercedestä laittomuuksista, vei asian FIA:n pöydälle

F1:n kärkitaistossa kierrokset käyvät kuumina niin radalla kuin sen ulkopuolella. Tällä kertaa huomio on kääntymässä Mercedekseen, jota epäillään laittomuuksista. Taustalla on Red Bullin ”vastaliike”.

Saksan Skyn mukaan Red Bull on pyytänyt kansainvälistä autoliittoa FIA:aa tutkimaan sitä, rikkooko Mercedes lajin sääntöjä. Red Bull väittää, että Mercedeksen etusiivet taipuvat laittomalla tavalla.

– FIA tutkii asiaa, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko vahvisti Skylle.

– Tuosta on olemassa ihan tarpeeksi todistusaineistoa. Odotamme, että he tekevät samanlaisia testauksia kuin he tekivät takasiiville. Katsotaan, mitä FIA sanoo, Marko jatkoi.

Marko viittasi takasiivillä siihen, miten Mercedes teki aiheesta valituksen muutama viikko takaperin. Mercedes väitti, että Red Bullin takasiivet taipuvat niin, että talli saa ratkaisusta lisää suoravauhtia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että F1:n siipiratkaisut ovat tällä hetkellä tiukassa tarkistelussa.

Red Bullin potentiaalinen protesti nousi tapetille Ranskan GP:n jälkeen, kun Wolff ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner olivat vuoden 2016 F1-maailmanmestarin Nico Rosbergin haastattelussa. Rosberg tiedusteli Hornerilta sitä, mitä talli aikoo tehdä Mercedeksen taipuvien etusiipien kanssa.

– Maksoimme nyt potut pottuina Espanjan tapahtumista. Toto saa etusiipensä muutaman viikon päästä, Horner kuittasi.

Red Bull -pomo viittasi siihen, miten Max Verstappen toisti Ranskan GP:ssä saman tempun, minkä Lewis Hamilton teki Barcelonassa. Verstappen turvautui ylimääräiseen varikkopysähdykseen, minkä takasi hänelle voiton. Hamilton teki vastaavan tempun toukokuussa Espanjassa.

F1-säännöt kieltävät talleja käyttämästä taipuvia etu- ja takasiipiä. Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti jo aiemmin tekevänsä entistä tarkempia tarkisteluja aiheeseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat