Lewis Hamilton epäröi Valtteri Bottaksen haastamista: ”Lähdöt eivät ole olleet vahvuuteni”

Tappion tallikaverilleen Valtteri Bottaksen Kiinan F1-kisan aika-ajoissa kokenut Lewis Hamilton kertoo kamppailleensa nimeämättömien ongelmien kanssa koko viikonlopun. Sunnuntaina pitäisi toisen Mercedeksen ohi päästä jollain ilveellä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Bottas nappasi ensimmäisen paalupaikkansa sitten viime syksyn Venäjän GP:n kukistettuaan Hamiltonin Mercedes-kuskien kaksintaistelussa kahdella sekunnin kymmenyksellä.

Yhdellä pisteellä MM-sarjaa johtava Bottas on ollut tämän kauden molemmissa lähdöissä Hamiltonia selvästi parempi, joten nyt suomalaisella on hyvä paikka ampaista johtoon jo ykkösruudusta.

Brittikuski ei pidä lähtökohtiaan erityisen hyvinä Bottakseen nähden, mutta lähtee ainakin tavoittelemaan ykköspaikkaa ja voittoa.

– Toivon niin. Lähdöt eivät ole olleet minun vahvuuteni, joten yritän tässä miettiä, että saisinko vedettyä hyvän startin. Se on avainasia, Hamilton hymyili aika-ajon jälkeen.

Jokin Hamiltonin viikonlopussa on mennyt jatkuvasti hiukan pieleen. Harjoitusten pitkä takamatka Bottakseen näytti olevan vielä silmänlumetta, mutta kun normaalia iskua aika-ajon loppuvaiheessa ei alkanut kuulua, ongelmat näyttivät jo todellisilta.

– Valtteri on yleisesti ollut sinut auton kanssa koko viikonlopun, kun taas minulla on ollut vaikeuksia sellaisen kanssa, jota olen työstänyt, Hamilton arvuutteli.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Yksi syy ongelmiin saattaa piillä renkaiden toiminnassa, sillä Hamiltonilla näkyi aika-ajonkin aikana selvää vaihtelua sarjasta toiseen siirryttäessä. Vahvaksi arvioitu Ferrari jäi tällä kertaa kolmen kymmenyksen verran Mersujen taakse.

– Fantastista työtä koko tiimiltä. Olen todella iloinen ykkös- ja kakkospaikasta, koska en tiennyt (etukäteen), mihin tulemme sijoittumaan. Luulin tämän olevan vähän tasaisempaa kuin mitä se oli, Hamilton kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat