Mainos

Lentokoneesta vuosi sitten löydetty rahakassi etsii yhä omistajaansa

Finnairin lentokoneesta löytyi vuosi sitten lokakuussa hylätty kassi, jonka sisällä oli käteistä yli 400 000 euron arvosta. Käsimatkatavarana kulkenut kassi löytyi Helsinki-Vantaan lentoasemalta tyhjästä koneesta. Kone oli tullut Madridista.

Poliisin mukaan kukaan ei ole kysellyt rahojen perään. Tänään on viimeinen päivä ilmoittautua rahakassin omistajaksi. Mikäli omistaja ei tänään ota yhteyttä poliisiin, rahat siirtyvät valtiolle löytötavarana. Asiasta kertoivat ensimmäisenä iltapäivälehdet.

Kyse todennäköisesti rahanpesusta

Keskusrikospoliisi epäilee, että rahalaukku oli matkalla jatkolennolla edelleen Kiinaan.

- Madridissa koneesta poistettiin viranomaistoimin matkustaja juuri ennen lähtöä. Hän joko unohti tai jätti sen tarkoituksella matkustamoon, rikoskomisario Mika Ihaksinen krp:stä kommentoi Ilta-Sanomille helmikuussa.

Poliisi epäilee tapauksen liittyvän rahanpesuun. Kassi on takavarikoitu rikostutkinnan perusteella.

Rahat oli piilotettu muutamien henkilökohtaisten matkatavaroiden sekaan. Poliisin mukaan laukusta löytyneet henkilökohtaiset tavarat viittaisivat laukun kuuluvan naiselle.

Poliisi tietää Madridissa poistetun matkustajan henkilöllisyyden, mutta häntä ei ole tavoitettu Schengen-alueelta. Varmuutta ei ole myöskään siitä, onko matkusta kertonut oikean henkilöllisyytensä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.