Mainos

Lens Politica tutkii elokuvaa poliittisen mielipiteen välineenä

Helsingissä pidettäviin festivaaleihin osallistuu elokuvaohjaajia ja mediatutkimuksen asiantuntijoita eri puolita maailmaa. Festivaaleilla pohditaan mm. liikkuvan kuvan mahdollisuuksia esittää poliittisia mielipiteitä.

Elokuva- ja mediataidefestivaali Lens Politica on alkanut Helsingissä. Viikonlopun yli kestävän tapahtuman ohjelmassa on yli 60 elokuvaa ja useita mediataidetöitä.

Festivaalille saapuu elokuvaohjaajia ja mediatutkimuksen asiantuntijoita muun muassa Irakista, Yhdysvalloista ja Belgiasta. Luvassa on luentoja, keskustelutilaisuuksia ja iltaklubeja.

Nyt toista kertaa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on tutkia liikkuvan kuvan kykyä esittää poliittisia mielipiteitä ja antaa yleisölle valmiuksia median kriittiseen tarkasteluun.

Festivaalin avaa Kiasma-teatterissa yhteiskuntakriittisestä taiteestaan maailmanlaajuisesti tunnetun Steven Kurtzin luento. Sen jälkeen esitetään Lynn HershmanLeesonin uusi elokuva Strange Culture, joka kertoo Kurtzista bioterrorismista syytettynä ja Critical Art Ensemblen Marching Plague, joka kritisoi Britannian ja Yhdysvaltojen bioaseiden tutkimusta ja niiden herättämää paranoiaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.