Lenni-Kalle Taipale edesmenneestä bänditoveristaan: Zarkus oli isosydäminen ihminen

Helsingin Tavastia-klubilla muisteltiin tiistai-iltana edesmennyttä multi-instrumentalisti Zarkus Poussaa.

Loppuunmyyty Tavastia-klubi tiistai-iltana on yksi iso merkki tammikuussa menehtyneen muusikko Markus Zarkus Poussan arvostuksesta.

Lenni-Kalle Taipale, Poussan yhtyetoveri Hemma Beast -yhtyeestä, oli hyvillä mielin ennen konserttia alkua.

– On hienoa, että saimme tällaisen illan kasaan. Loistavia esiintyjiä ja loppuunmyyty Tavastia. Konsertin tuotot menevät Zarkuksen kunniaksi perustettuun rahastoon.

Rahaston kautta tullaan tukemaan nuoria taiteiljoita, joissa on ”Zarkus-henkeä”.

Onko Taipale jo tottunut ajatukseen siihen, että Zarkusta ei enää ole?

– Olen aika hidas sulattelemaan asioita. En ole vielä oikein tajunnut asiaa. Soitamme Hemma Beastin kanssa tänään vanhoja kappaleita uuden rumpalin kanssa, se voi olla aika jännä hetki.

Taipale kertoo päällimmäisimmän ja lämpimimmän Zarkukseen liittyvän muiston olevan viime joulukuulta.

– Zarkus oli mukana joulukuussa omassa juhlakonsertissani. Sen jälkeen lähdimme juhlimaan Helsinkiin. Kun sinä iltana juttelimme viimeisen kerran ravintola Manalan baaritiskillä, siitä hetkestä jäi erittäin lämmin fiilis. Muistelen vielä pitkään niitä asioita, mistä puhuimme.

– Zarkus oli isosydäminen ihminen.

Hemma Beastin tulevaisuus on hämärän peitossa.

– Jos Zarkukselta voisi kysyä, hän haluaisi, että bändi jatkaisi. Mutta katsotaan nyt rauhassa. Olemme kuitenkin rakas ystäväporukka. Annetaan pölyn ainakin laskeutua.

– Zarkusta ei voi kukaan korvata. Mutta musiikin on jatkuttava. Katsotaan, miten mennään eteenpäin.

Zarkus Poussan muistokonsertissa esiintyi Hemma Beastin lisäksi suuri joukko suomalaisia musiikkitähtiä sekä Poussan oma bändi Hemma Beast.

Lavalle nousivat muun muassa Poussan näyttelijä-muusikkopuoliso Vuokko HovattaIsmo AlankoAnssi KelaJukka Poika ja Freeman.

Vuonna 1975 syntynyt Zarkus Poussa menehtyi 24. tammikuuta ollessaan keikalla Jukka Pojan Kuules Crew'n kanssa Viking Linen M/S Gabriellalla. Hänet siunattiin haudan lepoon helmikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat