Lenkkareilla vuorikiipeilemään lähtenyt suomalaismies aiheutti ison etsintäoperaation Saksassa

Suomalaismiestä lähti etsimään helikopteri ja kymmeniä pelastajia.

Lenkkareihin ja villapaitaan sonnustautunut 19-vuotias suomalaismies pelastettiin noin kahden kilometrin korkeudesta talviselta vuorelta Berchtesgadenin Alpeilla Saksassa, kirjoittaa saksalaislehti Berchtesgadener Anzeiger

Tapaus sattui pääsiäissunnuntaina. Kevein varustein kiipeilemään lähteneen suomalaismiehen tavoitteena oli ilmeisesti päästä noin 2700 metrin korkuisen Watzmann-vuoren huipulle. Vuori on Saksan kolmanneksi korkein ja se sijaitsee lähellä Itävallan rajaa.

Mies oli lähtenyt matkaan kolmen muun kiipeilijän kanssa, jotka kuitenkin olivat kääntyneet myöhemmin takaisin. Suomalaismies ei suostunut kääntymään takaisin. Miehestä huolissaan olleet kanssakiipeilijät soittivat hätäpuhelun.

Suomalaismiestä lähti noutamaan pelastusryhmä ja poliisihelikopteri . Lopulta mies löytyi 2 250 metrin korkeudesta jyrkältä lumikentältä.

Poliisiasemalla poliisit totesivat, että 19-vuotiaalla kiipeilijällä oli mukanaan ainoastaan lenkkitossut, lenkkihousut, villapaita, litra vettä ja pieni taskulamppu, eikä mitään sääsuojaa.

Miestä oli pelastamassa Baijerin poliisin helikopterin ja sen kolmehenkisen miehistön lisäksi kaikkiaan 17 vuoristopelastajaa.

Korjaus 10.4 kello 7.15: Jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että kyseinen vuori olisi sijainnut Itävallassa. Vuori sijaitsee Berchtesgadenin Alpeilla Saksassa.

Lue myös:

    Uusimmat