Sensaatio on valmis! Rakettimaisen nousun Euroopan huipulle tehnyt Leipzig selvisi Mestarien liigan välierään

Julian Nagelsmannin valmentama Leipzig viritteli melkoisen yllätyksen Mestarien liigan puolivälierässä, kun se kukisti Atlético Madridin 2–1 ja eteni välierään PSG:tä vastaan.

Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen toinen puoliaika ei ehtinyt vanhentua kuin viitisen minuuttia, kun Leipzig aukaisi umpisolmun Lissabonissa.

Komean kuvion päätteeksi pallon maaliin puski Daniel Olmo ohi voimattoman Atlético-vahdin Jan Oblakin.

Energiajuomayhtiö Red Bullin rahoittama pikkuseura Leipzig on noussut kesäkuussa lähteneen urheilujohtajan Ralf Rangnickin, entisen luotsinsa Ralph Hasenhüttlin ja nykyisen valmentajansa Julian Nagelsmannin alaisuudessa lyhyessä ajassa Euroopan huipulle.

Vielä kaudella 2015–2016 Leipzig tahkosi Saksan toisella sarjatasolla 2. Bundesliigassa.

Atlético heräsi vikkeläkinttuisen vaihtopelaajan João Félixin saavuttua kentälle.

Félix siirtyi madridilaisseuraan vuosi sitten Benficasta, jonka saama siirtosumma teki hänestä maailman kautta aikojen kalleimman teini-ikäisen jalkapalloilijan.

120 miljoonaa euroa Atléticolle maksanut portugalilaisnuorukainen, nyt jo 20 vuotta, hankki pian rangaistuspotkun komealla nousulla ja hautasi itse pilkulta 1–1-tasoituksen.

Varma laukaus painui kovaa vasempaan alakulmaan ohi Leipzig-vahti Peter Gulacsin.

Ottelun ratkaisusta vastasi kuitenkin Leipzig, joka hyökkäsi ennakkoluulottomasti läpi ottelun Diego Simeonen luotsaaman Atléticon kehuttua puolustusta vastaan.

2–1-voittomaalissa oli mukana ripaus onnea, sillä jenkkipeluri Tyler Adamsin veto upposi verkkoon pallon eteen heittäytyneen Stefan Savicin kautta ja muutti ratkaisevasti laukauksen suuntaa.

Oblak oli maalillaan voimaton kimmokkeen edessä.

Sensaatiomaisesti neljän parhaan joukkoon Mestarien liigassa yltänyt Leipzig kohtaa välierässä keskiviikkona Atalantan kukistaneen Paris Saint-Germainin.