Leijonilta karmea sulaminen – Tshekin hurja kiri musersi Suomen voittomaalikisassa

Leijonat koki 3-4-tappion voittomaalikilpailun jälkeen Tshekille Venäjän EHT-turnauksen avausottelussa torstaina.

Suomi johti ottelua kahden erän jälkeen jo 3-0, mutta Tshekki aloitti päätöserässä hurjan kirin. Anrei Hakulisen, Juuso Puustisen ja Toni Rajalan osumilla 3-0-johtanut Leijonat sai päätöserään painajaismaisen alun.

Tshekin Michal Bulir iski Tshekin avausmaalin, kun kolmatta erää oli pelattu hieman yli kaksi minuuttia. Vain 42 minuuttia myöhemmin verkko heilui jälleen, kun Radan Lenc karkasi läpiajoon. Lenc ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan laukoi rystyllä kiekon ohi Joni Ortion.

Tshekin hienon kirin huipensi Tomas Kundratek, joka tulitti painavalla lyöntilaukauksella kiekon verkkoon, kun erää oli pelaamatta noin yhdeksän minuuttia.

Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikisassa, jossa ratkaisijaksi nousi Tshekin Dominik Kubalik.