Leijonien puolivälierävastustaja on varmistunut – kova maa vastaan

Suomi kohtaa torstaina Riiassa jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa Tshekin. Leijonien vastustaja varmistui juuri otteluiden Italia–Yhdysvallat ja Slovakia–Tshekki päätyttyä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 13.-29.5.2022

Kaikki MM-kisojen lähetykset näet C Moresta, Leijonien pelit myös MTV3-kanavalta.

Parhaat palat ja kisatunnelmat suorana mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Live -kanavalla. Kaikki kisauutiset ja -videot sekä otteluohjelma MM-jääkiekon verkkosivuilla

Muista myös ladata MTV Uutisten uusittu sovellus, niin tiedät ensimmäisenä kaikki kisojen käänteet.

Yhdysvallat nousi B-lohkossa Leijonien ohi lohkovoittoon kukistettuaan Italian varsinaisella peliajalla. USA:n voittolukemiksi kirjattiin 4–2.

Leijonat sijoittui B-lohkossa toiseksi ja kohtaa näin puolivälierässä torstaina A-lohkon kolmosen.

A-lohkon kolmossijalle nousi Tshekki, kun se päihitti Slovakian varsinaisella peliajalla. Tshekki iloitteli ottelusta 7–3-voiton.

Tshekkiä povattiin ennen MM-turnausta yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista, ja se on voittanut nyt viisi ottelua peräjälkeen. Leijonille on luvassa kova haaste.

Slovakia sijoittui A-lohkossa neljänneksi. Se saa torstaina puolivälierässä vastaansa B-lohkon ykkösen Yhdysvallat.

Kanadalla jännitettävää

A-lohkon sijat 1–2 ratkeavat vasta myöhemmin tänä iltana. Lohkovaiheensa päättänyt Sveitsi on kärjessä pisteen edellä Venäjää, mutta Venäjällä on mahdollisuus ohittaa Sveitsi, kun se kohtaa kello 20.15 alkavassa ottelussa Valko-Venäjän.

Venäjälle riittäisi ykkössijaan yksikin piste, sillä se voitti Sveitsin keskinäisessä koitoksessa.

B-lohkossa auki on sijojen 3–4 kohtalo, ja lohkovaiheensa päättäneellä Kanadalla riittää jännitettävää. Kello 20.15 yhteen iskevät Saksa ja kisaisäntä Latvia. Ne painelisivat molemmat pudotuspeleihin ja jättäisivät Kanadan rannalle, jos ottelu etenisi jatkoajalle. Jos peli ratkeaa varsinaisella peliajalla, lohkokolmoseksi nousee taiston voittaja ja nelossijan ottaa Kanada.

A-lohkon ykkönen kohtaa puolivälierässä B-lohkon nelosen ja A-lohkon kakkonen B-lohkon kolmosen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja