Jääkiekon MM-kisoihin kehkeytyi erikoinen sopupeliskenaario – pelataanko Kanada ulos? NHL-taustainen päävalmentaja: "Olisin shokissa!"

Jääkiekon MM-kisoihin on kehkeytynyt erikoinen tilanne. Mikäli tiistain Latvian ja Saksan ottelu etenee jatkoajalle, molemmat kehissä olevat joukkueet etenevät jatkoon ja Kanada tipahtaa ulos puolivälieristä. Kanadan päävalmentaja Gerard Gallant tyrmää skenaarion, jossa vaahteranlehdet pelaamalla pelattaisiin ulos kisoista.

Kanada säilytti haaveensa puolivälieräpaikan suhteen, kun se nappasi pisteen Suomelta tiistain keskipäivän ottelusta. Leijonat voitti taiston rankkareiden jälkeen 3–2.

Kanada on tällä hetkellä kymmenessä pisteessä. Se etenee puolivälieriin, mikäli Saksan ja Latvian kamppailu ratkeaa varsinaisella peliajalla jommankumman eduksi.

Mutta.

Mikäli kamppailu etenee jatkoajalle, sekä Saksa että Latvia pyyhkivät sen ohitse.

Tästä seuraa erikoiselta ja oudolta kuulostava sopupeliskenaario.

Sen Kanadan NHL-taustainen päävalmentaja Gerard Gallant tyrmää suorilta käsin.

– En usko, että noin voisi käydä! Gallant naurahti tiistain Suomi-pelin jälkeen, kun häneltä tiedusteltiin kantaa aiheeseen.

– Joka kerta kun lähtee pelaamaan, sitä haluaa voittaa. Olisin shokissa, jos jotain tuollaista tapahtuisi.

– Olen ihan varma, että molemmat haluavat voittaa illan pelin. Saa nähdä mitä tapahtuu, Gallant totesi, viitaten Saksan ja Latvian kohtaamiseen.

NHL:ssä muun muassa Vegas Golden Knightsin finaaleihin asti luotsannut Gallant jakeli tiistain Suomi-ottelun jälkeen kehuja Leijonien leiriin.

– En voi mitenkään kritisoida meidän joukkueemme suoritusta. Aloitimme vahvasti, taistelimme ja hävisimme lopulta rankkareilla erittäin hyvälle Suomen joukkueelle. He iskivät upeita rankkarimaaleja, Gallant myönsi.

Gallant toivoo kovasti, että Kanada pääsisi vielä näyttämään kyntensä puolivälieriin.

– 16 joukkueesta ehkä yhdellä tai kahdella on ollut hieman vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana. Mutta uskon, että kuka tahansa, joka selviää puolivälieriin, voi voittaa mestaruuden, Gallant totesi yleisesti tämän kevään MM-kisojen tasaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat