Leijonien NHL-apu Arttu Ruotsalainen roihahti liekkeihin – Jukka Jalonen: "Ei enempää voi pyytää"

NHL-seura Buffalo Sabresin hyökkääjä Arttu Ruotsalainen oli Leijonille iso pelaaja tiistain keskipäivän Kanada-voitossa. Ruotsalainen iski varsinaisella peliajalla kaksi osumaa, minkä lisäksi hän upotti vielä rankkarin sisään, kun Suomi nappasi voittomaalikilpailun jälkeen 3–2-voiton Kanadasta. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ei voinut kuin kiitellä NHL-avun suoritusta.

Ruotsalainen toi Leijonat tasoihin toisen erän alkuvaiheilla. 23-vuotiaan hyökkääjän soolo päättyi rannelaukaukseen, joka yllätti Kanadan maalivahdin Darcy Kuemperin.

Sama mies vastasi myös Leijonien toisesta tasoitusmaalista. Tällä kertaa Ruotsalainen sai loistosyötön Anton Lundellilta.

Ruotsalaisen ilta kruunautui voittomaalikisassa, missä hän pisti kiekon vuodenvarmasti sisään.

– Kaksi maalia tämmöisessä pelissä. Ja vielä onnistuminen rankkareissa. Ei sitä valmentajana voi enempää pyytää, Leijonien luotsi Jukka Jalonen hehkutti Ruotsalaisen iltapuhdetta.

– He eivät muutenkaan antaneet paikkoja Kanadalle. Ja sen päälle he loivat useita hyviä tekopaikkoja toisessa päässä. Koko ketju esiintyi hyvin, Jalonen kiitteli Ruotsalaisen, Lundellin ja Niko Ojamäen panosta.

Ruotsalainen on iskenyt MM-kisoissa seitsemään otteluun tehot 5+1=6.

Isossa kuvassa Suomi pystyi parantamaan huomattavasti suoritustaan Kanada-pelin edetessä.

– He aloittivat vahvasti ja kuten kaikki näkivät, meillä oli isoja vaikeuksia heidän paineensa kanssa. Mutta pikkuhiljaa peli meni eteenpäin. 2–2 oli varmasti ihan ansaittu tulos varsinaisen peliajan jälkeen.

– Olimme ihan hyviä kahdessa viimeisessä erässä, Jalonen näki.

Leijonat jää nyt jännittämään USA–Italia-pelin tulosta. Yhdysvallat voi nousta vielä suoralla voitolla Suomen ohi lohkoykköseksi.

– Toinenkin sija on ihan ok. Olemme menettäneet vain muutaman pisteen tässä turnauksessa. Saa nähdä, että miten sijoitukset ja kuviot nyt menevät. Mitä tahansa tulee vastaan, meidän pitää sopeutua siihen, Jalonen mietti tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat