Kommentti: Leijonien Kanada-voitto kertoi kahdenlaista viestiä – uusia Mörkö-tarinoita kaivataan

1:50
Video: Jussi Olkinuora torjuu Leijonille voiton Kanadasta

Leijonien taival jääkiekon MM-kisoissa jatkui voitokkaasti, kun se kaatoi Kanadan tiistain keskipäivän ottelussa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–2. Suomen joukkue osoitti jälleen sen, mitä se aidosti on, kirjoittaa kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen toivoi, tai pidemminkin vaati vahvaa kenraalia torstain puolivälieräottelun alle. Avaushetket eivät tätä luvanneet.

Suomi oli täysin unessa ensimmäiset 15 minuuttia Kanadaa vastaan. Ainoastaan Olli Määttä, NHL-rutiinillaan, pystyi edes jotenkin vastaamaan pelivastineeseen.

Leijonat pelasi epäpeliä. Se teki paineen alla jatkuvasti tyhmiä ratkaisuja. Kaiken takana oli hidas pää.

Valkopaitojen kone käynnistyi pelin edetessä ja tutut elementit palasivat isoon kuvaan. Suomi pystyi purkamaan Kanadan painetta paremmin ja paremmin, mikä johti siihen, että Kanadan pahin puhuri tyyntyi.

Ilman tuttua ongelmakohtaa, eli maalinteon luokattoman heikkoa tehokkuutta, Suomi olisi kääntänyt pelin jo varsinaisella peliajalla. Suomen dieselkone tuotti maalipaikkoja, mikä antoi taas osoituksia siitä, että Leijonien peli on raiteillaan.

Mutta.

Suomi elää yhä liikaa Anton Lundellin ja Arttu Ruotsalaisen hyökkäyspään tehojen varassa.

Se on huolta herättävä viesti sijoituspelien alla.

Toinen, ehkäpä tärkein viesti oli kuitenkin se, että Leijonien joukkue pystyi taas kerran nostamaan päätään vaikeuksien keskeltä. Peli meni eteenpäin.

Se osoitti joukkueen aitoa olemusta.

MM-projektin onnistuminen on pienestä kiinni. Kuten Latvia- ja Kanada-pelit, puolivälierät, välierät ja mitalipelit ovat ilman yllätyksiä maalin pelejä.

Silloin kysellään uusien Mörkö-Marko-tarinoiden perään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja