Leijonat voittoon ilman Kaapo Kakon maaleja – Iso-Britannia-ottelu toi myös huolestuttavia uutisia

Leijonat onnistui ottamaan MM-kisoissa jo neljännen voiton, kun Iso-Britannia kaatui lukemin 5-0. Perjantain ottelu toi myös Suomelle takaiskun, kun Eetu Luostarinen joutui jättämään pelin kesken.

Suomen kaikki viisi osumaa menivät pelaajille, jotka avasivat turnauksessa maalihanansa.

Toni Rajala tykitti 1-0-osuman heti toisen erän jälkeen. Atte Ohtamaa lisäsi lukemia tarkalla rannelaukauksella. Joel Kiviranta iski vielä samaisen erän kertaalleen.

Kolmannessa erässä Kristian Kuusela siirsi kiekon tyhjiin. Puolustaja Mikko Lehtonen latasi vielä aivan kolmannen erän loppuhetkillä päätöslukemiksi 5-0.

Leijonat sai nyt onnistumisia 18-vuotiaan superlupauksen Kaapo Kakon takaa. Turnauksessa Kakko oli laukonut kuusi maalia neljään peliin. Nyt Kakko jäi hyvistä paikoista huolimatta ilman täysosumia.

Suomen osalta perjantain Iso-Britannia-ottelu toi myös murheita ja huolia, sillä keskushyökkääjä Eetu Luostarinen poistui pukukopin puolelle toisessa erässä. C Moren kamerat tallensivat Luostarisen kävelevän vahvan polvituen ja kainalosauvojen kanssa pukukoppikäytävällä.

Leijonilla turnaus jatkuu sunnuntaina, jolloin iltaottelussa vastaan asettuu Ranska.