Leijonat Ruotsin ohi lohkovoittoon? Näin Tre Kronorin NHL-supertähti ja entinen Liiga-pelaaja reagoivat skenaarioon

Ruotsi siirtyi Latviasta Tampereella puristamansa 1–0-voiton jälkeen jääkiekon MM-kisojen B-lohkon kärkeen, mutta Suomella on mahdollisuus kuitata ohi varsinaisen peliajan voitolla Tshekistä lohkovaiheen päätöspelissä. Tre Kronorin Henrik Tömmernes ja William Nylander saivat skenaarion pohdittavakseen.

MTV Urheilu kysäisi Tapparaakin urallaan edustaneelta Ruotsin puolustajalta Henrik Tömmernesiltä ja Tre Kronorin NHL-supertähdeltä William Nylanderilta, mitä he toivovat Suomi–Tshekki-pelistä, koska Ruotsille aiemmin voittomaalikilpailun jälkeen 2–3 taipuneella Suomella on vielä mahdollisuus kuitata Tre Kronorin ohi lohkoykköseksi.

– En tiedä, onko sillä suurta väliä. Ei ole selvää, miten joukkueet sijoittuvat toisessa lohkossa, sveitsiläistä Geneve-Servetteä nykyisin seurajoukkuetasolla edustava, Tapparassa kaudella 2014–15 edustanut Ruotsin puolustaja Tömmernes sanoi.

– Meidän täytyy olla valmiita kohtaamaan kenet tahansa, joten sillä ei ole väliä, Latviaa vastaan ainoan maalin kihauttanut Toronto Maple Leafsin hyökkääjävirtuoosi Nylander puolestaan kuittasi.

Voit katsoa Nylanderin maalin ylälaidan videolta.

Tömmernes myös totesi, että päätyyn mennäkseen täytyy olla valmis voittamaan mikä vain joukkue. Toki reitti pitkälle voi olla helpompi ja todennäköisempi – tai kivikkoisempi, jos puolivälierä- ja välierävaiheessa kummassakin vastaan asettuu kovimmasta päästä oleva poppoo.

Kummastakin lohkosta neljä parasta etenevät pudotuspeleihin. A-lohkossa auki ovat vielä sijat kolmesta viiteen. Lohkossa neljäntenä tällä hetkellä oleva Kanada etenee varmasti puolivälieriin, mutta lohkokolmosena olevalla Tanskalla ja lohkoviitosena niskaan hönkivällä Slovakialla on vielä senkin suhteen väännettävää.

B-lohkossa kaikki neljä pudotuspelijoukkuetta ovat selvillä, mutta Suomi nousisi varsinaisella peliajalla Tshekin voittaessaan lohkoykköseksi. Jos Tshekki voittaa varsinaisella peliajalla, se nousee lohkokakkoseksi ja jättää Suomen kolmoseksi.

Lohkoykkönen kohtaa toisen lohkon nelosen ja lohkokakkonen toisen lohkon kolmosen. Hyvin mahdollinen skenaario on naapurimaiden, suuriin kiekkomaihin lukeutuvan Ruotsin ja pienemmän kaliiberin Tanskan puolivälieräkohtaaminen. Mahdollisen Tanska-pelin mukavuudesta kysyttäessä Nylanderin linja oli kuitenkin edelleen kitsas.

– Sillä ei ole väliä, kenet kohtaamme.

Kehuja Latvialle

Nylander kehui tiistaista vastustajaa Latviaa hyväksi ja vaikeasti voitettavaksi joukkueeksi. Saman sai todeta myös aiemmin Latvian 2–1 vaivalloisesti nujertanut Leijonat.

Tömmernes myönsi Latvian onnistuneen luomaan lopussa painetta, mutta totesi Ruotsin peliesityksen ja yrittämisen olleen varsin hyvää sorttia.

Latviaa ei pudotuspeleissä nähdä. Se sijoittuu B-lohkossa viidenneksi.

Lue myös:

    Uusimmat