Mainos

Leijonat ovat laskeutuneet - katso video ja kuvat!

Suomen MM-jääkiekon kultajoukkue on laskeutunut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kentällä oli vastassa valtava fanien määrä.

Jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut Suomen maajoukkue saapui yksityiskoneella Bratislavasta Helsinki-Vantaan lentokentälle, ja vastaanotto VIP-terminaalissa oli lämmin perheenjäsenten ottaessa sankarinsa vastaan. Lentokentän henkilökuntakin kunnioitti joukkuetta Leijona-paidoin.

Osa voitoisista urheilijoista marssi sisätiloihin tummat aurinkolasit silmillään. Porukan iloisin oli päävalmentaja Jukka Jalonen, joka halasi moneen kertaan ruusuja jakaneen naisen.

Leijonia oli vastassa myös toimitusministeristön urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin (rkp).

– Tämä on ollut kummallinen päivä. Toisilleen tuntemattomat ihmiset hymyilevät toisilleen kaduilla ja bussipysäkeillä. Kaikki ovat toistensa kavereita, Wallin kuvaili mestaruuden tuomaa iloa.

Faneja ei suljettuun VIP-terminaaliin päässyt, mutta ulkopuolella heitä oli. Varsinainen kansanjuhla odottaa Helsingin Kauppatorilla, jonne pelaajien on määrä tulla kello 20:n maissa. Sieltä joukkue jatkaa yksityistilaisuuteen ravintolaan Helsingin keskustassa.

Hornet saattoi maailmanmestarit kotiin

Tuoreet jääkiekon maailmanmestarit saivat saattajakseen Hornet-hävittäjän kotimatkallaan. Ilmavoimien yksi Hornet saattoi joukkueen lentokonetta osan sen loppumatkaa.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja Jyrki Heinonen korosti, että kyse oli Ilmavoimien normaaliin koulutusohjelmaan kuuluvasta harjoituksesta, jossa tunnistamaton kone lähestyy Suomen ilmatilaa.

Karjalan lennoston kone kävi tunnistamassa koneen ja palasi sen jälkeen kotitukikohtaansa. Lentäjille ei siis varsinaisesti annettu tehtäväksi maailmanmestarien saattamista.

– Kyllä lentäjillä varmaan selkeä aavistus asiasta on, mutta se ei vaikuta heidän toimintaansa millään tavalla, Heinonen sanoi ennen saattolentoa.

Saatettavan koneen valinnalla Ilmavoimat halusi osaltaan onnitella jääkiekon maailmanmestareita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.