Leijonat loisti, USA sikaili – tämä törkytemppu käänsi kuuman ottelun Suomelle

Leijonat kaatoi Yhdysvallat 4-1 äärimmäisen kuumassa kohtaamisessa jääkiekon MM-kisoissa maanantaina. Suomi on näin voittanut turnauksen kaikki kolme otteluaan komealla maalierolla 11-2.

Suomen avausosuma niittasi 1. erässä Mikael Granlund, jolla on nyt kasassa 2+2 tehopistettä kahdesta ottelusta.

Toinen erä oli täynnä tapahtumia, ja varsinkin nuori Yhdysvaltojen joukkue syyllistyi koiruuksiin. Ottelu kääntyi Suomelle, kun Austin Watson taklasi Teemu Hartikaista törkeästi kyynärpäällä ajassa 21.03 ja sai ulosajon.

Pääkuvan videolla Watsonin taklaus Hartikaiseen sekä C Moren asiantuntijan Olli Jokisen tyly kritiikki yhdysvaltalaisen idioottimaisesta tempusta.

Watsonin ison rangaistuksen aikana yleisöä huudattivat osumillaan Valtteri Filppula ja Sakari Manninen, joka summasi tehot 1+2.

Pian Mikko Lehtonen, joka sai taklauksen seurauksena kovan tällin toisessa erässä, kasvatti Leijonien johdon 4-0-lukemiin.

Jussi Olkinuora (29 torjuntaa) joutui nöyrtymään vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria Alex Galchenyukille. Olkinuora torjui nollapelin kisa-avauksessa Norjaa vastaan.

B-lohkon kärkijoukkue Suomi kohtaa seuraavaksi Ruotsin keskiviikkona. USA:lla on ohjelmassa Iso-Britannia-matsi torstaina.