Leijonat joutui tiukille – Teemu "Härski" Hartikainen niittasi Suomen voittoon synnyinkaupungissaan

Teemu Hartikainen runttasi Suomen 2–1-voittoon Norjaa vastaan jääkiekon harjoitusmaaottelussa synnyinkaupungissaan Kuopiossa.

Esiin kolmannessa erässä astui Kuopion oma poika, Teemu Hartikainen, joka oli aiemminkin hakenut ahnaasti ratkaisua. "Härski" pyörähti maalin edessä ja niittasi karat Norjan reppuun hiukan Suomen ylivoiman päättymisen jälkeen.

Suomen kiekollinen huolellisuus ei ollut ottelussa parhaalla tasolla, ja Norja pystyi hiekoittamaan Leijonien pelaamista myös väkevällä kamppailemisella.

Suomi päihitti Norjan eilen Joensuussa 6–2. Ottelu oli tuolloinkin toisen erän jälkeen tasan, silloin 2–2, mutta Leijonat runnoi selvään voittoon vahvalla kolmannella erällä. Voittomaalin viimeisteli tuolloin puolestaan joensuulaislähtöinen Miro Aaltonen.

Viime viikolla Suomi voitti Tanskan kahdesti vieraissa maalin erotuksella.

Leijonien leiritys ennen ensi kuussa pelattavia MM-kotikisoja jatkuu, ja ensi viikolla edessä on Tshekin EHT-turnaus. Suomi kohtaa tuolloin loppuviikosta Tshekin, Itävallan ja Ruotsin.