Miro Aaltonen huudatti yleisöä lapsuuden hallissaan, Jere Innala hurjasteli – Leijonat nousi tuhtiin voittoon

Tulosruutu: Leijonat voitti Norjan Joensuussa vahvan päätöserän siivittämänä.

Suomi nujersi vaikeuksien jälkeen Norjan jääkiekon harjoitusmaaottelussa Joensuussa maalein 6–2. Jere Innala vietti peräti neljän tehopisteen iltapuhdetta, ja Toni Rajala puolestaan kirjasi kolme pinnaa. Voittomaalin viimeisteli vanhassa kotihallissaan joensuulaislähtöinen Miro Aaltonen.

Leijonien 3–2-voittomaali syntyi ylivoimalla ajassa 42.05, kun Suomi onnisti murtamaan Norjan alivoimaneliön kovilla syötöillä. Jere Innala petasi viimeisen syötön maalin kulmalle, ja Joensuun Jokipoikien aikoinaan kasvattama tämän vuoden olympiavoittaja Miro Aaltonen puttasi pelivälineen tyhjänä ammottaneeseen Norjan maaliin huudattaen hallin hyvin täyttänyttä yleisöä.

Jere Sallinen kasvatti Leijonien johtoa vain 1.41 minuuttia 3–2-maalin jälkeen, ja kolmanteen erään syntyi sittemmin vielä kaksi osumaa. Teemu Hartikainen kyttäsi maalin takana syöttömahdollisuutta ja heitti lopulta limpun lätyllä Sakari Manniselle, joka heilutti maaliverkkoa.

Jere Innala veivasi Suomen viimeisen osuman oltuaan terävänä maalin edustalla, kun Leijonat jatkoi painetta hyökkäysalueella. Innala kasvatti samalla illan pistesaldonsa lukemiin 1+3=4.

Peli käynnistyi Leijonilta ruosteisesti, ja Suomi haki rytmiä, ajoituksia ja vireyttä kohdilleen varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kuittasi Norjan johtoaseman jälkeen tasalukemiin kahteen otteeseen. Toni Rajala tälläsi avauserässä juuri päättyneen ylivoiman jälkeen 1–1-tasoituksen Valtteri Filppulan loistotarjoilusta maalin kulmalle. 2–2-tasoitus syntyi puolestaan toisessa erässä, kun Juuso Hietasen lyöntilaukaus kimposi häkkiin ilmaan hypänneen Niko Ojamäen varusteista.

Pisteitä Norjaa vastaan tahkosi runsaasti neljän pinnan Innalan ohella Toni Rajala, joka kirjasi kolme pistettä (1+2).

Suomi kohtaa Norjan uudestaan heti huomenna perjantaina Kuopiossa. Leijonat voitti viime viikolla harjoitusmaaotteluissa Tanskan kahdesti maalin erotuksella vieraissa.

Ottelut ovat osa Leijonien leiritystä kohti ensi kuussa käytäviä MM-kotikisoja.