Mainos

Lehti: Vivendi luopuu aikakauslehdistä

Englantilainen talouslehti Financial Times sanoi pahasti velkaantuneen ranskalaisen mediaryhmän Vivendi Universalin luopuvan aikakauslehdistään. Ranskalaispoliitikot eivät ole katselleet aiemmin sivusta vastaavia yrityksiä ja myynti voisi nytkin nostaa kovasanaisia vastalauseita.

Aikakauslehtiryhmä Express-Expansion ei ollut myytävien osien listalla, kun Vivendin uusi vetäjä Jean-Rene Fourtou esitteli viime viikolla ryhmän pahasti tappiollisen tuloksen ensimmäiseltä vuosipuoliskolta. Ryhmään kuuluu kaikkiaan 16 aikakauslehteä, joista tärkeimmät ovat Ranskan johtava talousaikakauslehti L'Express ja kerran kuussa ilmestyvä talouslehti L'Expansion.

Ryhmän ostajana brittilehti mainitsee pääasiassa aseita valmistavan ranskalaisen Dassaultin. Se on myös keskusta-oikeistolaisen Figaro-sanomalehden suurin omistaja. Brittilehti muistuttaa, että vuonna 1997 sosialistipoliitikot estivät L'Expressin myynnin Dassaultille. Silloin hallitusvallassa olleet sosialistit olisivat toivoneet ostajaksi päivälehti Le Mondea, jonka näkemysten katsotaan olevan lähempänä vasemmistoa. Financial Timesin mukaan Le Monde ei ole kiinnostunut Vivendin aikakauslehdistä.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.