Mainos

Lehti: RAY uhkasi katkaista Mielenterveyden keskusliiton avustukset

Raha-automaattiyhdistys (RAY) uhkasi keskeyttää merkittävän osan Mielenterveyden keskusliiton avustuksista viime kesäkuussa.

Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen mukaan RAY vaati liittoa osoittamaan, ettei se käytä RAY:n myöntämiä avustuksia lainvastaisesti.

RAY:n mukaan Mielenterveyden keskusliitto on esittänyt avustuskelpoisia menoja suurempina kuin mitä ne todellisuudessa olivat. Myös liiton vuokra- ja palkkakulujen esittämistavassa vuosiselvityksessä oli epäselvyyksiä ja työaikakirjanpito on ollut puutteellinen. Liitolla on RAY:n mukaan myös paljon ravintolaskuja, joihin ei oltu merkitty, miten lasku liittyy avustettuun toimintaan ja ketkä ravintolassa söivät.

Uhkaus maksukiellosta ilmenee Sunnuntaisuomalaisen Raha-automaattiyhdistyksestä pyytämästä tarkastuskertomuksesta. Asiakirja on yhteenveto RAY:n Mielenterveyden keskusliittoon (MTKL) tekemästä talouden ja toiminnan erityistarkastuksesta, joka koski vuotta 2011.

Liiton puheenjohtajana vuodesta 2005 toiminut Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) myöntää virheet. Saurin mukaan yhdistyksen kirjanpidon epäkohtia on jo korjattu RAY:n ohjeistuksen mukaisesti.

– Mistään laittomuuksista ei tietenkään ole ollut kyse. Sellaisistahan olisi tehty tutkintapyyntö, Sauri sanoo.

Kyseessä on jo toinen RAY:n Mielenterveyden keskusliittoon tekemästä tarkastuksesta lyhyen ajan sisään. Edellinen tarkastus toteutettiin vuonna 2010.

RAY on 22 000-jäsenisen Mielenterveyden keskusliiton päärahoittaja. Toissa vuonna se myönsi liitolle avustuksia yhteensä 3,8 miljoonaa euroa yhteensä 16 eri tarkoitukseen. Summa kattoi lähes neljä viidesosaa liiton taloudesta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.