Mainos

Lehdet: Verohallinnon johtaja tekisi veroista reaaliaikaisia

Verohallinnon pääjohtaja kertoo Turun Sanomien, Kalevan ja Väli-Suomen lehtien haastattelussa, että Verohallinnon tavoitteena on reaaliaikainen verotus, jolloin ennakkoperintä vastaisi mahdollisimman tarkasti lopullista veroa, jotta veronpalautuksille ja jäännösveroille ei olisi tarvetta.

Pääjohtaja Mirjami Laitinen sanoo lehdille, että Verohallinto esitti 1980-luvulla, että veronpalautukset ja jäännösverot voitaisiin siirtää seuraavalle vuodelle. Tällöin seuraavana vuonna veroa oltaisiin kerätty palautuksen verran vähemmän tai jäännösveron verran enemmän. Kauppa ja poliitikot kuitenkin vastustivat silloin ehdotusta.

Laitinen ottaisi käyttöön myös verotilin, jonne kerättäisiin kaikki verot. Tilin veroja voisi kuitata keskenään tai tilillä säilyttää rahaa veronmaksua varten.

Laitisen mukaan verotuksen muuttaminen yksinkertaistaisi rahaliikennettä veronmaksajien ja valtion välillä ja säästäisi valtiolta rahaa.

Laitinen siirtyy eläkkeelle Verohallinnosta vuoden lopussa.

(MTV3 - STT)

Tätä juttua on muutettu. Aiemmin kerroimme, että Mirjami Laitinen tahtoisi luopua veronpalautuksista ja veromätkyistä kokonaan, ja siirtää veron tasauksen seuraavan vuoden verotukseen. Tätä kuitenkin esitettiin 80-luvulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.