Mainos

Laukkusurma: Epäillyillä kytköksiä rikollisjengiin?

Keski-Suomen käräjäoikeuteen saapui maanantaina iltapäivällä kaikkiaan kymmenen vastaajaa kuulemaan syytteet tammikuussa Jyväskylässä tapahtuneesta niin sanotusta laukkusurmastaja siihen liittyvistä rikoksista.

Johtava kihlakunnansyyttäjä Martti Porvalin mukaan 25-vuotiaan naisen kuoleman johtaneiden tapahtumien taustalla oli halu kostaa.

- Motiivi on se, että on niin sanotusti vasikoitu eli kerrottu poliisille tapon yritykseen ja törkeään pahoinpitelyyn syyllistyneen henkilön nimi, ja sen perusteella on sitten päädytty kostoon.

Syyttäjän mukaan nainen tapettiin suunnitelmallisesti ja erityisen raa'alla ja julmalla tavallaantamalla hänelle yliannostus huumetta. Porvalin mukaan jutussa on piirteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

- Ennen kaikkea tämmöiset oikeudenkäytössä kuultavien uhkaamiset ja kostot siitä, kun on niin sanotusti vasikoitu, viittaavat järjestäytyneiden rikollisjärjestöjen tekemiin rikoksiin.

Istuntosalissa kävi muun muassa ilmi, että naisen tapon yrityksestä syytetty mies on kuulunut poliisin rikollisjärjestönä pitämään Middle Point MC -moottoripyöräkerhoon. Middle Point MC:n luonteesta tullaan esittämään oikeudenkäynnin aikana todistelua. Muun muassa KRP:n edustajaa tullaan kuulemaan siitä, miksi järjestöä voidaan luonnehtia rikollisjärjestöksi.

Aiemmin aiheesta on kiistelty hovioikeudessa, joka päätyi toteamaan ettei Middle Point MC ole rikollisjärjestö.

Jutussa syytetään kahta miestä murhasta, yhtä yllytyksestä murhaan ja kolmea henkilöä avunannosta murhaan. Lisäksi kolmelle henkilölle luettiin syytteet pelastustoimen laiminlyönnistä. Kaikki syytetyt kiistävät syytteet.

Jutun käsittelylle on varattu Keski-Suomen käräjäoikeudessa kaikkiaan kahdeksan päivää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.