Laukaukset 53–3! Suomen salibandynaiset aloittivat MM-kisat kunnon murskajaisilla

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti Ruotsin Uppsalassa pelattavan MM-turnauksen kukistamalla Saksan 15–0.

Alkutahdit Suomen murskavoitolle laukoi Sara Piispa, joka vei Suomen 1–0-johtoon ajassa 3.34. Avauserän jälkeen Suomi johti jo 4–0. Maalitehtailu jatkui toisessa erässä, jossa Suomi teki kuusi osumaa. Päätöserässä Suomi murjoi vielä viisi maalia lisää.

Suomen tehopelaaja oli Veera Kauppi, joka keräsi pisteet 3+2 ja palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Hänen siskonsa Oona Kauppi teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Tiltu Siltanen pelasi Suomen maalilla nollapelin. Hänelle merkittiin koko ottelussa vain kolme torjuntaa.

– Tiesimme, että jos jaksamme tehdä duunia, paikkoja alkaa löytyä. Saimme aika paljon pidettyä palloa, ja jokainen ketju sai onnistumisia. Saimme varmasti itseluottamusta. Porukasta ei aistinut jännitystä, ja tästä on pirun hyvä jatkaa, Veera Kauppi sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Ottelun luonteesta kertoo, että maalivahti Noora Holle palkittiin Saksan parhaana pelaajana. Laukaukset kirjattiin Suomelle lukemin 53–3.

Sunnuntaina vastassa Slovakia

Suomen urakka MM-kisojen B-lohkossa jatkuu sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa Slovakian.

– Meillä on ollut aiemmissa kisoissa aika paljon vaikeuksia niitä vastaan, Kauppi muistutti.

Tiistaina vastus kovenee huomattavasti, kun Suomi kohtaa Ruotsin. Hallitseva maailmanmestari Ruotsi aloitti MM-urakkansa voittamalla lauantaina Slovakian 22–3.

Suomi sijoittui edellisissä MM-kisoissa Ruotsin ja Sveitsin takana kolmanneksi. Suomen tuoreimmasta naisten MM-kullasta on vierähtänyt 20 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja