Latvian kansallisooppera vierailee Savonlinnassa

Latvian kansallisoopperan vierailu päättää Savonlinnan oopperajuhlakauden. Tuomisinaan vierailla on Giuseppe Verdin Naamiohuvit ja Anton Rubinsteinin Demoni.

Latvian kansallisoopperan vierailu päättää Savonlinnan tämän kesän oopperajuhlakauden. Tuomisinaan vierailla on kaksi teosta: Giuseppe Verdin Naamiohuvit ja Anton Rubinsteinin Demoni. Oopperaseurueeseen kuuluu parisataa henkilöä. Naamiohuvit saa ensi-iltansa Olavinlinnassa huomenna. Kapellimestarina on Latvian kansallisoopperan ylikapellimestari Andris Nelsons. Oopperan on ohjannut Gintaras Varnas.

Rubinsteinin harvoin nähty Demoni on vuorossa keskiviikkona. Teoksen johtaa Normunds Vaicis. Ohjaus on Andrjes Zagarsin, joka toimii Latvian kansallisoopperan nykyisenä johtajana. Naamiohuvit esitetään Savonlinnan oopperajuhlien päätösviikolla kolme kertaa ja Demoni kahdesti.

Uudistettu Latvian kansallisooppera avasi ovensa vuonna 1995. Oopperan ohjelmistossa on niin barokkioopperaa kuin klassikkoteoksia ja nykyoopperaa. Vuodessa on noin 180 esitystä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat