Latvala korvaa Grönholmin Fordilla

Jari-Matti Latvala ottaa uransa lopettaneen Marcus Grönholmin paikan Ford-tallin tehdaskuljettajana rallin MM-sarjassa. Ford vahvisti asian sunnuntaina.

- Huippujuttu. Kun läksin tähän kauteen, ajattelin, että jos kaksi vuotta saisi ajettua WRC-autolla MM-sarjaa, niin ehkä sitten pääsisi tehdastalliin. Nyt tallipaikka tuli heti ensimmäisen kauden jälkeen ja pitkällä sopimuksella, Latvala tuumi.

Ford luottaa ensi kaudellakin suomalaisvoimiin, sillä 22-vuotiaan Latvalan tallitoverina ajaa Mikko Hirvonen. Ford ilmoitti myös Hirvosen jatkaneen omaa sopimustaan.

Päättyneellä kaudella Latvala kilpaili Fordin kakkostiimin Stobartin WRC-autolla. Latvala ja hänen kartturinsa Miikka Anttila sijoittuivat MM-sarjassa seitsemänneksi. Paras yksittäinen sijoitus oli kolmas tila Irlannin rallissa.

Latvala on nuorin suomalainen MM-ralliin osallistunut kuljettaja. Hän oli vasta 17-vuotias osallistuessaan ensimmäiseen MM-ralliinsa marraskuussa 2002.

Hirvonen ja Latvala ovat nousseet tehdaspaikoille managerinsa Timo Jouhkin johdolla. Latvala ajoi päättyneellä kaudella Fordin kakkostiimin autoa taustavoimansa tuella. Jatkossa Tuurissa asuva toisen polven ralliautoilija ajaa kilpaa Hirvosen tapaan palkallisena ammattikuljettajana.

- Nyt voi keskittyä sataprosenttisesti ralliautoiluun. Tässä on työ ja harrastus yhdessä, mutta tehdaskuljettajan pesti tuo työhön toki lisää painetta, Latvala pohti.

- Oma toive on, että pystyn ajamaan ensi kaudella useammin palkintosijoille ja haaveena on myös MM-rallin voittaminen, Latvala linjaa tavoitteitaan.

Jatkosopimuksen tehnyt Hirvonen on ajanut Fordilla vuodesta 2006 lähtien.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja