Latasitko tällaisen lomakuvan nettiin? Henkilötietosi voivat joutua vääriin käsiin

Lähtöselvityksen tietojen jakaminen netissä ei ole viisasta, sillä kuvan avulla kuka tahansa voi kalastella henkilötietojasi, eikä se ole edes vaikeaa. 

Lähdet matkalle ja tottahan toki haluat rehvastella alkavalla lomallasi myös sosiaalisessa mediassa: naps vain otat kuvan lähtöselvityksen yhteydessä saamastasi infolipukkeesta ja jaat kuvan nettiin sen kummempia ajattelematta. 

Tunnisteella #boardingpass jaettuja kuvia löytyy Facebookista ja Instagramista pilvin pimein, mutta yksityiskohtaisten matkatietojen jakaminen voi olla vaarallisempaa kuin arvaatkaan. 

Vaikka lähtöselvityksen tiedot näyttävät heprealta, tulet jakaneeksi yksityiskohtaisia tietoja itsestäsi ja matkastasi. Internetistä ladattavan lukijan avulla kuka tahansa saa hetkessä selville kaikki nämä tiedot kuvastasi. 

Ja miksi se on vaarallista? Mitä väliä sillä on, jos joku tietää nimesi ja sen, minne olet matkalla?

Brian Krebs, joka ylläpitää sivustoa Krebs on Security kertoi tapauksesta, jossa lähtöselvityksensä matkakuvan yhteydessä jakaneen henkilön ystävä pääsi kirjautumaan lentoyhtiön suljetuille sivuille lähtöselvitystietojen perusteella. Sieltä hän paitsi näki ystävänsä tulevat ja menneet varaukset, pystyi myös muuttamaan niitä muutamalla hiiren painalluksella.  

Sivuille oli tallennettu myös henkilötietoja, kuten puhelinnumero, ja tietoja lennon varauksen tehneestä henkilöstä. 

Muista tämä seuraavan kerran, kun haluat rehvastella lomallasi Facebookissa – iloinen naama, lentokenttä ja skumppalasi kertovat sen saman pointin: jäätykää ja mädäntykää, mä lähden aurinkoon!

Lue myös:

    Uusimmat