Lapsivapaalle lomalle lähtenyt nainen päätyi istumaan lentokoneessa lapsi sylissään – selittää, miksi: "Itse olisin jo itkenyt"

Kesha muistuttaa, että lapsen kasvattamiseen tarvitsee ”kokonaisen kylällisen ihmisiä”.

Miltä tuntuisi, jos lapset valtaisivat lapsivapaaksi julistetun lomasi jo alkumetreillä? Et kenties reagoisi niin kuin ajattelet!

Valokuvausliikkeen omistava Kesha Bernard jakoi ajatuksia herättävän valokuvan erikoisesta lomatilanteesta Facebookissa. Kuvassa näkyvät sekä aikuisen naisen että pienen vauvan jalat.

– Tässä olen lomalla kaukana lapsistani (joita todellakin rakastan kuollakseni, mutta joskus sitä kaipaa taukoa taaperoista) ja lennän lapsi sylissäni. Miksi? Koska olen kunnollinen ihminen, Kesha kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kesha muistuttaa, että lapsen kasvattamiseen tarvitsee ”kokonaisen kylällisen ihmisiä”. Keshalla itsellään on kaksi pientä lasta, joiden ansiosta hän tietää, että joskus äiti kaipaa apua – ja toisinaan lapset todella ovat ärsyttäviä pikkuihmisiä.

"Taaperot ovat dramaattisia, tässä ei ole mitään uutta"

Kesha nousi Seattlessa lentokoneeseen, jonka lähtö myöhästyi. Viivytyksen aikana vauva alkoi itkeä koneessa.

– Tietenkin olen itse todella tottunut itkemiseen ja vikinään, joten annan sen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kaikki ympärilläni puhkuvat, huokailevat ja mutisevat. Sitten… Kuulen kahden lapsen itkevän (hitto soikoon, vai mitä?). Erään naisen taaperolla on täydellinen raivokohtaus siksi, että turvavyö on kiinni. Taaperot ovat dramaattisia, tässä ei ole mitään uutta.

Kesha itse jätti metakan huomioimatta, kunnes havaitsi jotakin.

– Asia, jota en voi jättää huomiotta, on tämä. Kuulin naisen valittavan tälle äidille (joka on yksin kahden itkevän lapsen kanssa), että äidin lapsen täytyy lakata potkimasta naisen penkkiä. Sitten kuulen äidin sanovan ”tyttö on kolmevuotias, en voi uskoa, että teit juuri noin”. Ilmeisesti nainen kurottui äidin taakse ja nappasi tyttöä jalasta, Kesha kuvaa.

– Kun tämä tapahtuu, hiton lentoemo vain seisoo siinä… Kuunnellen. Hän ei edes tee mitään. Ja vanhemmat miehet vieressäni kommentoivat sanoen ”selvästi hänen kurinpitotoimensa eivät toimi”.

Kesha vastasi miehille toteamalla, että äitiä varmaankin pelottaa toimia tilanteessa. Miehet vaikenivat. Kesha odotti vartin ajan, että joku lähempänä äitiä istuva aikuinen tarjoaisi apua. Hän oletti istuvansa "välittävien aikuisten keskellä", mutta kukaan ei tehnyt mitään.

– Käännyn ympäri ja näen ihmisten mumisevan ja tuijottavan tätä äitiä, joka on kolmen lapsensa kanssa yksin. Huutava taapero, itkevä vauva ja hyvin hienosti käyttäytyvä, vanhempi lapsi. Yksi aikuinen nainen piteli käsiä korvillaan ja irvisteli mitä rumimmilla tavoilla äidille. Leidi, pilailetko kanssani, hitto vie?

Lopulta Kesha itse tarjosi apuaan naiselle. Hän kehuu äitiä tilanteessa rauhalliseksi ja urheaksi.

– Itse olisin jo itkenyt, mutta hän pärjäsi hyvin. Nousin penkistäni, siirryin pari riviä taaksepäin ja menin kysymään häneltä, kaipaako hän apua (tämän tekeminen on ilmeisesti niin kovin vaikeaa), ja nainen antoi vauvansa minulle välittömästi.

"Koen, että tein vain sen, mitä kuka tahansa hyväsydäminen olisi tehnyt"

Kesha palasi paikalleen ja piteli vauvaa sylissään koneen noustessa. Vauva lakkasi itkemästä, ja nukahti lopulta hänen syliinsä.

– Mikä on pointtini? Ole kiltti ja huomaavainen. Jos joku kaipaa apua, auta häntä, luojan tähden. Valittaminen ja mumina eivät tee hitto vie muuta kuin saavat avun tarvitsijan olon tuntumaan pahemmalta.

Hän lähettää terveisiä myös korvansa peittäneelle naiselle.

– Kasva aikuiseksi, Kesha toteaa.

Hän ihmettelee, oliko todella täpötäyden koneen ainoa ihminen, joka halusi auttaa naista.

– En voi käsittää sitä, miten voimme jättää ihmisen ahdingon huomiotta. Ole kiltti, ole kiltti. Ole huomioonottava. Auta muita. Se tekee kaikesta helpompaa. Lupaan, ettet kuole.

Kesha on saanut tekstiinsä satoja tuhansia reaktioita ja jakoja Facebookissa. Myös monet sivustot ovat jakaneet kuvan ja kiitelleet Keshan rohkeutta.

– Koen, että tein vain sen, mitä kuka tahansa hyväsydäminen olisi tehnyt. En näe itseäni "sankarina" tai "uskomattomana", olen vain aito ihminen, joka ymmärtää äitiyden haasteet, hän kirjoitti Facebook-sivullaan.

– Uskon, että jos autamme toisiamme, maailma on helpompi ja stressittömämpi paikka.


Lähde: Facebook

***

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja