Mainos

Tiesitkö? Tämän vuoksi lentokoneessa on aina niin kylmä

Vaikka lentokoneiden viileys saattaa aiheuttaa harmia, kannattaa tiedostaa, että siitä on terveytesi kannalta ainoastaan hyötyä. 

Olet juuri palaamassa kesälomareissulta kotiin shortseissa ja sandaaleissa, kun heti lentokoneen noustessa ilmaan se iskee. Nimittäin kylmyys. Moni matkustaja saattaakin pohtia, miksi lentokoneiden lämmitystä ei yksinkertaisesti voitaisi säätää kuumemmalle. Kylmä ilma on kuitenkin asia, mikä lisää turvallisuuttasi lennon aikana.

Yhdysvaltalaisen American Society for Testing and Materials -järjestön julkaiseman tutkimuksen mukaan nykyistä lämpimämpi ilma saattaisi nimittäin lisätä matkustajien pyörtymisriskiä, mikä on muutenkin korkeampi ilmassa kuin maalla.

Pienentää nestehukan ja pyörtymisen riskiä

Huimausoireet ja pahoinvointi johtuvat pääasiassa matkustamon matalasta ilmanpaineesta, mikä vähentää aivoissa kiertävän veren määrää. Jos lentokoneen lämpötila olisi nykyistä korkeampi, se pahentaisi näitä ikäviä oireita entisestään. Vaikka lämpötilan nousu ei aiheuttaisikaan juuri sinulle oireita, joillekin se tekee niin, eivätkä lentoyhtiöt halua ottaa riskiä, että heidän lennoillaan iso osa matkustajista voisi pahoin.  

Sen lisäksi, että viileä ilma estää huimausoireita, se pitää myös nestehukan paremmin kurissa. Lentokoneella matkustaminen kuivattaa elimistöä tavallista nopeammin, jolloin lämpötilan nostaminen vain pahentaisi asiaa entisestään.

Joten seuraavan kerran kun lämmittelet jäisiä sormiasi viileässä lentokoneessa, muista, että viileys on terveytesi kannalta ainoastaan hyvä asia. 

Lähde: Metro

Videolta pääset kurkistamaan lentokoneruokien ihmeelliseen maailmaan. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.