Lammaspyörykät tomaattikastikkeessa ja peruna-omenamuhennos 19.1.2000 6 henkeä

toim. Ari Malmberg

4 viipaletta ranskanleipää
1 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 800 g lampaan jauhelihaa
(muukin jauheliha käy)
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä suolaa,
mustapippuria
vehnäjauhoja

Kastike:


1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
2 prk kuorittuja tomaatteja
1 tl sokeria suolaa ja mustapippuria

Murenna ranskanleipä kulhoon ja lisää maito ja kananmunat. Sekoita hyvin. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Lisää kulhoon jauheliha, sipuli, suola ja pippuri. Sekoita hyvin, kunnes seos irtoaa kulhon reunoista. Tee taikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Paista uunissa tai pannulla.

Valmista kastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit. Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja kastike on muuttunut paksuksi. Lisää lihapyörykät seokseen ja tarjoa peruna-omenamuhennoksen kanssa.

Peruna-omenamuhennos

4 isoa puolikiinteää perunaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 omenaa
1 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Keitä perunoita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja kaada vesi pois. Hienonna sipuli.

Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kuumenna pannulla öljy ja lisää sitten sipuli, omenalohkot, sitruunamehu ja keitetyt perunakuutiot.

Kypsennä, kunnes perunat ja omenat alkavat hajota. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat