Lakiesitys: Suomeen saapuvalla matkailijalla oltava todistus koronarokotussarjasta, negatiivinen koronatestitulos tai todistus sairastetusta koronasta

Tanska avaa kauppoja ja paleveluitaan kovalla tahdilla – näin toimii maan koronapassi 6:03
Tanskan avaa kauppoja ja paleveluitaan kovalla tahdilla – näin toimii maan koronapassi

Hallituksen maahantulomallia koskevan lakiesityksen mukaan Suomeen saapuvalla matkailijalla pitää olla luotettava todistus sairastetusta koronasta, todistus koronarokotussarjasta tai negatiivinen koronatestitulos.

Jos Suomeen saapuvalla henkilöllä ei olisi esittää koronatestitodistusta, hänen pitäisi käydä testissä Suomeen saavuttuaan.

Lisäksi henkilöiden, joilla ei olisi rokotustodistusta tai todistusta sairastetusta taudista, pitäisi käydä toisessa testissä 3–5 vuorokautta maahantulon jälkeen.

Hallituksen pitkään odotettu lakiesitys maahantulomallista lähti tänään lausuntokierrokselle. Esityksessä ehdotetuilla tartuntatautilain muutoksilla pyritään ehkäisemään ulkomaista alkuperää olevien koronatartuntojen leviäminen Suomeen. Lausuntoaika päättyy tämän kuun lopussa.

Lait on tarkoitus saada voimaan mahdollisimman pian. Ne olisivat voimassa ensi vuoden toukokuun loppuun asti.

Esityksessä ehdotetaan myös rikoslakiin muutosta, jolla säädettäisiin rangaistavaksi se, että henkilö ei osallistuisi edellä mainittuihin koronatesteihin.

Lue myös:

    Uusimmat